Nest Lola 2019

Lola Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Lola

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
01-08-2019
Aantal reutjes:
2
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Lola
Vader:
Bodhi

05-08-2019 Lola is bevallen op woensdagochtend 1 augustus. Na de hele nacht bij haar gebleven te zijn vond Lola dat het om 5.00 uur wel eens tijd zou worden om de eerste pup te laten komen. De andere vier kwamen volgens schema, maar mede door de warmte was het best zwaar voor onszelf. Lola leek er wat minder moeite mee te hebben.

Inmiddels zijn we alweer vier dagen verder en groeien de pups als kool. Waar wij dachten dat de pups van Ushi enorm snel groeiden, daar lijkt Lola haar kroost de kroon te gaan steken. Ze gaan als een speer en hebben (gelukkig) zelfs geen gebruik hoeven te maken van de warmtelamp.

Tot dusver hebben wij niet veel te vermelden behoudens het feit dat alle pups zijn vergeven.

14-08-2019 De website is tijdens het moment van schrijven weer enigszins bereikbaar en het cms helemaal waardoor de update eindelijk gedaan kan worden.

De pups van Lola groeien bizar snel. Waar wij dachten dat Ushi haar pups een groeihormoon hadden gekregen daar hebben de pups van Lola dan een extra dosis van genomen. Ze zijn heel stevig, de oogjes zijn al bijna open en ze proberen al door de kist te lopen al gaat dat laatste ze nog niet zo goed af.

Ivy en Åsa zijn een tijdje uit logeren en ook Bailey (onze toekomstige fokhond die evenbij ons verbleef) is weer weg wat een positieve invloed heeft op Lola. De drukte dichtbij haar nest vond ze helemaal niets, maar nu is ze een stuk relaxter en gunst zichzelf meer rust. Een dezer dagen zullen wij de pups voor het eerst ontwormen. Geen idee hoe dit smaakt, maar aan het bekkentrekken te zien vinden ze het niet echt lekker.

22-08-2019 Vandaag is het precies drie weken geleden dat de pups van Lola zijn geboren, maar qua gewicht lijken ze al zes weken te zijn op dit moment. Ze voelen zeer stevig aan. Lola zal goed melk hebben, want ze ligt zeker niet meer 24 uur per dag in de werpkist. Als het tijd is gaat ze erin. In de nacht blijft ze wel bij de pups, al denken wij dat ze dat liever ook niet zal hebben. Wanneer wij dat zouden doen dan zal ze ons zeker wakker maken en dat hebben we liever niet.

Lola zelf gaat nu ook wat langer mee wandelen en is lekker relaxt. De pups waggelen door de kist, kunnen horen en zien en laten zich regelmatig horen.

11-09-2019 Tot onze spijt heeft het heel lang geduurd alvorens wij weer een update op de site konden zetten. De geboortes van de pups van Lucy en Indy, het daarna verdelen van de pups en het extra werk hakte er meer in dan verwacht.

Gisteren zijn de pups allemaal goedgekeurd met wederom de complimenten van de dierenarts. Ze zijn allemaal even mooi en goed gebouwd. De heenreis vonden ze niet zo leuk in de auto, maar terug ging het prima. Bij de dierenarts waren ze voorbeeldig al moesten de veters van de DA er wel aan geloven.

Lola vindt het allemaal prima. Ze gaat de kennel in wanneer het nodig is en laat zich horen wanner het weer genoeg is geweest.

Als het goed is wordt het vanaf morgen mooi weer en gaan de pups de tuin in. Dit hebben ze ook nodig, daarnaast is het altijd leuk om te filmen….

12-09-2019 Na regen komt zonneschijn en wat voor zon! De pups zijn vandaag voor het eerste buiten geweest. Heel enthousiast waren ze niet in het begin, maar nadat ze hun eten hadden gekregen werden ze zowaar een stuk actiever. Binnen een paar minuten veranderde hun houding volledig en renden ze vrolijk in het rond. Een mooi moment om wat leukere foto’s en filmpjes te maken en op de site te plaatsen.

19-09-2019 Dit is de laatste update van het nest van Lola. Lola zelf is het nog niet zat al wilde ze vandaag mee toen haar baas op bezoek kwam. Ze moet nog even wachten.

De pups zijn zo ontzettend mooi en verbazend schoon! Dat komt natuurlijk doordat het er vijf zijn en er niet zoveel uit hun lichaam komt dan met 11 pups, maar toch is het opvallend en bovenal prettig voor ons:)

Je merkt nu wel dat ze het onderhand zat worden en willen gaan ontdekken. Spelen in de tuin vinden ze erg leuk totdat ze moe worden en willen slapen. Lola geeft nog iedere dag melk al wordt ze logischerwijs wat minder enthousiast.

Hopelijk wordt het volgend nest van Lola wederom zo mooi……