Nest Amber 2021

Amber

Binck

Nestgegevens

Geboortedatum:
14-04-2021
Aantal reutjes:
1
Aantal teefjes:
1
Moeder:
Amber
Vader:
Binck

25-04-2021 Amber is op woensdag 14 april bevallen van 2 pups. Dit aantal hadden wij al op de röntgenfoto gezien, maar je houdt altijd een beetje hoop dat er nog een verscholen zat. Wat de oorzaak is van het kleine aantal kunnen wij alleen maar naar gissen. Het volgend nest van Amber zal dan meer uitsluitsel geven of het toeval was of dat zij niet meer kan krijgen. Wij denken dat het toeval is geweest.

Met twee pups hebben broer en zus heel veel melk om te delen en dat is goed te zien. Ze groeien als kool en hebben op het oog een soortgelijk vet als een pup van een zeehond….

Amber vond het zelf ook vreemd om twee pups te moeten zogen. De eerste dagen hebben wij moeten kolven om stuwing te voorkomen. Daarna regelt de natuur het meestal zelf al moet je het wel in de gaten houden.

Om de pups te verdelen is in ieder geval geen probleem aangezien men niet kan kiezen. De pups zijn wel ongelofelijk mooi en eigenlijk te mooi om niet zelf te houden. Dat was wel de opzet, maar wij hebben toch besloten om het teefje te verkopen. Volgend jaar hopen wij wel een teefje van Amber aan te houden.

Vanochtend woog het bruin-witte reutje al 1.110 gram en het rode teefje 774 gram, terwijl ze nog maar 11 dagen geleden zijn geboren.

03-05-2021 De pups groeien explosief. Wij hebben best wel ervaring, maar zoals de pups van Amber groeien is uitzonderlijk. Over een paar weken zal het wel gaan bijtrekken,  maar vier keer zoveel melk beschikbaar hebben is het eldorado voor dit grut. Je hoort ze dan ook niet tenzij ze klem zitten onder de stangen.

Amber is heel relaxt en hoeft zich nergens zorgen om te maken. De oogjes zijn inmiddels open en dat maakt het toch altijd leuker. De eerste wormenkuur is ook gegeven. Aan hun bekkies te zien vonden ze de smaak tegenvallen.

Voor de rest valt er op dit moment niet zoveel te vertellen.

12-05-2021 Vandaag precies vier weken geleden werden de pups van Amber geboren. Het reutje heeft inmiddels al het gewicht bereikt waarop de pups meestal bij ons vertrekken. Ook in zijn doen en laten zijn ze ver vooruit al geldt dit voor heet teefje iets minder. Vooral meneer wil het liefste de hele kraamkamer benutten, maar teveel lopen is ook weer niet zo goed. Amber vindt het allemaal prima. Ze houdt de pups goed in de gaten, geeft ze op tijd melk en houdt de boel van onder goed schoon.

Vandaag zullen wij ook weer de wormenkuur geven. Twee weken geleden vonden wij er niets van terug en zijn benieuwd of dat nu weer het gravel zal zijn. 

Aankomende zaterdag komen de pupkopers hun aanwinst voor het eerst bewonderen. Keuzes hoeven er niet gemaakt te worden.

De eerste weken vond Amber het best spannend als er bezoek kwam, maar dat is nu een stuk minder geworden.

30-05-2021 De afgelopen dagen is het eindelijk mooi weer geworden en kunnen de pups af en toe naar buiten. De eerste keer vonden ze het maar vreemd en niet zo leuk, maar daarna hadden ze de smaak te pakken. De mensen die ons B&B huren hebben er nu ook weer een activiteit bijgekregen indien ze buiten spelen.

De pups doen het zeer goed. De autorit naar de dierenarts vonden ze niet zo leuk, maar bij de dierenarts ging het prima. Zoals verwacht zijn ze allemaal goedgekeurd.

Het grote nadeel van zo een klein nest is dat ze het met z’n tweeën moeten doen en niet met andere broertjes en zusjes waardoor het al vrij snel saai kan worden. Amber vindt het allemaal prima. Ze houdt de boel keurig schoon. De plasjes gaan veelal op de krant, over de hoopjes ontfermt Amber zich. Eten doen ze goed waarbij het voordeel is dat ze niet snel hoeven eten aangezien er geen gevaar is dat de andere pups het opeten.

Je kunt aan alles merken dat de pups de weide wereld willen gaan ontdekken. Dat duurt nog 6 dagen en dan gaat het voor hun gebeuren.