Nest Åsa 2020

Åsa Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Åsa

Scott

Nestgegevens

Geboortedatum:
16-09-2020
Aantal reutjes:
2
Aantal teefjes:
5
Moeder:
Åsa
Vader:
Scott

16-09-2020 Åsa is op woensdag 16 september bevallen van 7 prachtige kleine pups. Gezien de kleurcode van Scott hadden wij ook gerekend op bruine pups, maar moeder Natuur dacht daar blijkbaar anders over. 5 zwarte pups uit een combi bruin en abrikoos is toch niet het eerste waar je rekening mee houdt, maar wij kunnen er natuurlijk verder niets mee. Persoonlijk vinden wij zwart een van de mooiste kleuren bij de Australian Labradoodles, maar blijkbaar vindt niet ieder dat. Het heeft een paar dagen geduurd voordat wij van iedereen bericht hadden ontvangen dat ze een pup wilden hebben.

Åsa deed de bevalling het relaxt en zonder al teveel stress. Dat de pups zo klein waren heeft zeker geholpen, maar ook het feit dat ze al eerder pups heeft gekregen. De pups doen het zeer goed en ook met Åsa zelf gaat het heel goed. De eerste dagen was ze niet uit de werpkist vandaan te krijgen, maar na een paar dagen wilde ze alweer mee aan de wandel. Geen grote afstanden, maar even de poten strekken. Vriendin Ivy mag gewoon in haar buurt verblijven, maar niet te dichtbij haar kroost.

Voor de rest valt er op dit moment niet te vertellen doordat de pups eigenlijk alleen maar slapen en drinken.

07-10-2020 Vandaag zijn de pups 3 weken oud en wat groeien ze snel. Åsa geeft melk en is dan weer rap verdwenen om zich bij ons te nestelen wanneer wij in de buurt zijn. Als wij niet in de omgeving van de kraamkamer zijn dan ligt Åsa wel continue bij de pups. Ze groeien goed dus dat schema heeft mama goed onder de knie.

De afgelopen dagen hebben wij geprobeerd om met name de zwarte pups op de foto te zetten, maar dat is eigenlijk niet te doen zonder speciale camera. Wat op deze site staat is het resultaat. Wanneer de pups groter zijn zal het makkelijker worden.

De zwarte vacht van de pups glanst enorm wat prachtig is om te zien. Afgelopen weekend hadden wij 246 bezoekers waarvan een flink aantal “geen zwart” als voorkeur hadden opgegeven, maar na het ontmoeten van Indy en D’Arcy heeft het merendeel besloten deze voorkeur te wijzigen.

Lola is vanaf vandaag bij ons, maar Åsa ziet haar niet als concurrent. Wij zijn nieuwsgierig hoe zij is wanneer Lola is bevallen en er een ander nest bij is gekomen.

De pups hebben de ogen geopend al zien ze nog niet zo veel. Geluiden lijken ze nu ook al te gaan waarnemen en als je ze ziet lopen besef je weer hoe ontzetten snel pups kunnen groeien.

Geel
Geel
Oranje
Oranje
Paars
Paars
Rood
Rood
Roze
Roze
Blauw
Blauw
Bruin
Bruin

21-10-2020 Wat gaat de tijd snel. De afgelopen twee weken zijn de pups in ontwikkeling enorm vooruitgegaan. De werpkist gebruiken ze als slaapplek, maar voor de rest dartelen ze vrolijk rond en stoeien regelmatig met de andere pups. De groei is gestabiliseerd, zodat wij best goed kunnen inschatten dat het vrijwel allemaal miniaturen zullen worden. Van de brokjes zijn ze nog geen al te grote fan. Of ze hebben genoeg aan de melk van mama of ze willen liever vers vlees. Dit gaan wij dan ook maar tijdelijk invoeren om te zien hoe ze daarmee om zullen gaan.

Åsa vindt het wel prima zo. Ze geeft ze melk wanneer het tijd is, maar gaat dan meteen weer weg om bij ons te verblijven of haar vriendin Ivy. In de nacht verblijft ze wel in de kraamkamer waarbij ze zelf de mogelijkheid heeft om naar haar pups te gaan wanneer dit nodig is. De tandjes zijn vlijmscherp zodat wij het heel goed snappen dat ze dat niet meer zo graag wil.

Aankomende zaterdag zullen de pups voor het eerste kennismaken met de pupkopers. Wij zijn benieuwd of die ze net zo leuk vinden als wij.