Nest Åsa 2021

Åsa Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Åsa

Opi

Nestgegevens

Geboortedatum:
16-11-2021
Aantal reutjes:
2
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Åsa
Vader:
Opi

29-11-2021 Onze kleine mei Åsa is bevallen op dinsdag 16 november 2021. Op deze dag hadden wij haar ook uitgerekend en daarvoor onze vakantie gepland wat precies paste. Vroeg in de ochtend begon de bevalling en om 08:30 uur was ze alweer klaar. Het ging heel snel en heel relaxed.

De zwart-witte party was een verrassing en meteen gebombardeerd tot een van onze nieuwe sterren.

Inmiddels zijn de pups (bijna) twee weken en zijn wij nog bezig met de verdelingen aangezien ook Ivy en Lola inmiddels zijn bevallen. Wij gaan de wachtlijst af zodat het geen zin heeft om hier vragen over te stellen….

13-12-2021 Morgen zijn de pups alweer 4 weken geleden geboren. De ogen en oren zijn geopend en er komt flink wat beweging in. Ze hebben nu een paar keer kennis gemaakt met de kraamkamer naast de werpkist, maar dat vonden ze doodeng…..Al het begin is moeilijk en een ontdekkingsreis op zich. De wormenkuur geven wij morgen voor de tweede keer. De eerste keer vonden ze het maar een vieze troep in vergelijking met de warme melk van mama.

Åsa is tegenwoordig een ervaren moeder die het heel goed weet te organiseren. Ze kan heel goed horen of haar pups lawaai maken of die van de buren. De pups van Lola die in de huiskamer verblijven vindt ze bijster interessant. Het is natuurlijk vreemd voor haar dat er ook andere pups zijn die ze heel goed kan zien.

Aankomende zaterdag komen alle genodigden voor het eerst met het kroost kennismaken.

22-12-2021 De kortste dag zit erop, maar het was tevens de mooiste dag sinds de geboorte van de pups. Hopelijk kunnen de pups er volgende ook van genieten wanneer ze zijn ingeënt, gechipt en gekeurd! Dit staat gepland voor 30 december. De dierenarts komt bij ons. Daarna maken wij de verdelingen bekend….

De pups doen het zeer goed. Åsa is net als voor ons erg lief voor haar kroost. Met zogen wil ze vaak staan, maar dan worden regelmatig niet alle tepels goed leeggezogen waardoor er kan sis op ontstekingen. Dit houden wij goed in de gaten. Het enige wat jammer is, is dat Åsa de poep niet meer wil opruimen. Dat mogen wij nu doen.

Tot op heden hebben wij dan ook geen klagen over de ontwikkelingen en het vermaak van de pups. Ze kunnen het prima met elkaar vinden.

04-01-2022 Terugkomen van een (op papier) wat rustigere week doet je beseffen dat regelmatig updaten van de foto’s en films best handig is wanneer je 3 nesten hebt. Je denkt alles te onthouden, maar dat is toch niet helemaal zo.

De pups zijn vlak voor het nieuwe jaar allemaal gechipt, gekeurd en ingeënt. Dit alles zonder ook maar een kik te geven. Dat ligt vaak aan de dierenarts, maar ook of de pups ontspannen zijn.

Het kroost is er onderhand wel klaar mee om bij ons te zijn en mama Åsa helemaal. Ze heeft min of meer afscheid genomen terwijl dat andersom niet het geval is. Als mama in de buurt is worden de pups enthousiast terwijl Åsa denkt aan mijn lijf geen polonaise. Gezien de scherpe tandjes en nageltjes een wijze beslissing, maar breng dat de pups maar aan het verstand. Eten doen ze daarom wel steeds meer en dat gaat er prima in en evenprima uit.

Vandaag is er eindelijk de gelegenheid geweest om naar buiten te gaan. Niet iedereen vond dit even leuk. Van de ene tralie naar de andere zou je bijna zeggen, maar de temperatuur en de veranderde situatie was toch aanleiding om te piepen.

Hopelijk gaat het binnenkort nog een keer lukken. Voor de foto’s en video’s is het wel leuk.