Nest Charly 2022

Charly

Lovely Boy

Nestgegevens

Geboortedatum:
10-01-2022
Aantal reutjes:
2
Aantal teefjes:
5
Moeder:
Charly
Vader:
Lovely Boy

22-01-2022 Charly is op maandag 10 januari bevallen van 7 prachtige pups waarvan 5 teefjes. Er zijn 3 zwarte pups en 4 abrikoos. Na een wat aarzelend begin is Charly een liefhebbende moeder gebleken die goed voor haar kroost kan zorgen. Eten doet ze in tegenstelling tot haar “normale” leven nu heel goed en veel. Dit verse vlees heeft ze nodig voor de melk, maar ook om zelf aan te sterken.

Op het moment van schrijven zijn alle pups vergeven. Wie welke pup gaat krijgen komt later aan de orde. Voor nu is het vooral drinken en slapen.

31-01-2022 Er zit leven in de brouwerij. Vandaag zijn ze precies 3 weken jong en er komt beweging in. Wankelend doen ze de eerste stapjes en ook proberen ze al met elkaar te spelen. Charly vind het allemaal prima en maakt zich weinig zorgen. Ze eet enorm veel, maar dit slaat nog niet om in meer vet op haar botten. Te snel is natuurlijk ook niet goed, maar wat ons betreft mag het wel iets sneller gaan. 

Het bezoek van haar baasjes vindt ze erg leuk. Wandelen doet ze omdat dit nu eenmaal een paar keer per dag nodig is, maar na het ledigen wil ze eigenlijk meteen weer naar huis en dan met namen naar haar voerbak.

Vanaf nu zal er steeds meer beweging komen en is het ook leuker om filmpjes en foto’s te maken.

09-02-2022 Gisteren hebben de pups voor het eerst vers vlees gekregen. Dit was wennen, maar gelukkig aten ze het beheerst op. Dat zal later anders worden. Sowieso is de wereld buiten de werpkist verkennen al een opgave op zich. Charly was een tikkeltje jaloers, maar die zal straks weer enthousiast de uitwerpselen naar binnenwerken….

De pups groeien goed en Charly doet haar klus naar behoren helemaal omdat het haar eerste keer is. Volgend jaar heeft ze de ervaring en zal het nog makkelijker worden.

Aankomende zaterdag komen de pupkopers kennismaken. Wij zijn benieuwd.

21-02-2022 Vandaag zijn alle pups ingeënt, gechipt en allemaal goedgekeurd. Wat waren ze voorbeeldig bij de dierenarts. Ze stond in de bench in de wachtkamer met logischerwijs veel aandacht van bezoekers. Hond of mens, ze vonden alles prima. De autorit verliep ook zonder ook maar één kik te hebben gehoord.

De naald met daarin de chip is een beste venijnig ding, maar alle 7 ondergingen ze dit zonder problemen. Het voordeel was wel dat ze erg moe waren. Toen alle pups geweest waren gingen ze zelf weer de bench in op één na aangezien die onder de tafel in slaap was gevallen.

Hopelijk wordt het weer de komende weken wat beter en kunnen de pups (en wij) op een normale manier naar buiten zonder bijna om te vallen of een plens water over ons heen te krijgen.

02-03-2022 Dit is alweer de laatste update van dit nest. Charly gaat er nog altijd zonder morren in. Fantastische om te zien dat ze de piranha’s zo hun gang laat gaan zonder wanklank. Het zijn ook echt ontzettend lieve pups en vrij rustig tot nu toe.

Afgelopen weekend hebben ze eindelijk met buiten kennis mogen maken. De eerste keer vonden ze geen bal aan, maar de tweede dag ging een stuk makkelijker na een aarzelend begin.

Charly eet nog steeds erg veel en krijgt (zeer) langzaam meer vet op haar botten. Hopelijk blijft ze ook goed eten als de pups zijn vertrokken en ze waar 400 meter verderop gaat wonen. Haar baasjes staan te popelen om haat zaterdag weer op te mogen halen net als de pupkopers…

Morgen komt onze huisfotograaf weer de kopfoto’s nemen.