Nest Daisy 2020

Daisy Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Daisy

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
18-03-2020
Aantal reutjes:
4
Aantal teefjes:
1
Moeder:
Daisy
Vader:
Bodhi

26-03-2020 Daisy is bevallen op woensdag 18 maart 2020. Doordat wij bezig zijn met de bouw van onze woning hebben wij besloten om Daisy bij haar gastgezin te laten bevallen. Wel met onze hulp ter plekke of anders op afstand. De dag voor de bevalling werd Monique ziek en aangezien zowel Monique als het gastgezin tot de risicogroepen behoren voor het coronavirus werden de plannen abrupt gewijzigd. Het gastgezin zou alles alleen moeten doen. Het vertrouwen daarin hadden wij gelukkig en dat is ook zo gebleken. De bevalling en het verdere verloop ging prima. Daisy doet het supergoed en is heel relaxt.

Op het moment van schrijven zijn de pups ruim een week oud en groeien ze als kool. Gisteren heb ik de pups van buitenaf kunnen zien en kon zelf constateren dat ze melk genoeg hebben. Wat een beertjes!!

Door deze crisis is alles opeens heel anders geworden. Normaal ontvangen wij de bezoeken met 4 en 6 weken, maar dat wordt nu zeker anders. Het uitzoeken van de pup zal nu op afstand gedaan moeten worden waarbij het gastgezin wel informatie kan geven hoe de pup zich gedraagt al zijn de meeste pups over het algemeen gelijksoortig.

Voor mooie foto’s op de site is het een ander verhaal. Deze keer zal de kwaliteit niet altijd even goed zijn, maar daar kunnen wij nu eenmaal niets aan doen. Beter wat mindere kwaliteit dan helemaal niets.

05-04-2020 Inmiddels zijn de pups ruim 2 weken oud (lees jong) en zijn de oogjes langzaam open gegaan. Nu de oortjes nog.

Voor ons blijft het lastig om het op deze manier te moeten doen. Normaliter ken je alle pups vanaf het begin en nu is het vooral afgaan op hetgeen je hoort. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed zal blijven gaan en zijn sowieso blij dat het op deze manier kan. Het is voor iedereen een hele vreemde tijd. Wanneer je het zelf hebt gehad kan je heel goed begrijpen waarom de maatregelen zo nodig zijn en helemaal als de moeder van kennissen door het coronavirus is overleden.

Wij gaan nadenken over een kennismaking vanaf buiten. Misschien vreemd, maar het proberen en overdenken waard.

Daisy doet het prima en ook de pups hebben totaal niets te klagen. Eind vorige week was de kleinste (teefje) pup 1110 gram, de zwaarste (groen0 zat toen al op 1420 gram. Inmiddels zullen ze weer flink zijn gegroeid.

De wormenkuur hebben ze ook al gekregen. Dit vonden ze niet zo lekker…..

17-04-2020 Inmiddels zijn wij ruim 4 weken verder en dartelen de pups al parmantig heen en weer. Alles is spannend voor ze. Het hekje naar de tuin is al een flinke onderneming wat erg spannend is. De pups doen het zeer goed en groeien enorm hard. De meeste zij nu op het gewicht waarop de miniaturen van ons normaal vertrekken.

Daisy zorgt evenals haar baasjes zeer goed voor het kroost. Een portie geweekt brokjes FourFriends ging er bijzonder goed in en dan met name bij de bullebakken die al zo volgemest zijn.

Over twee weken gaan wij een ontmoeting plannen met de pups en de meeste van de aankomende pupkopers. Spannend voor iedereen!!

27-04-2020 Op deze mooie Koningsdag eindelijk weer een update van de pups. Wat groeien ze hard! Het zullen allemaal mediums worden. Het spelen in de tuin vinden ze erg leuk en doen ze dan ook graag. Er komt veel visite in de tuin en dan met name van kinderen die deze mogelijkheid graag aangrijpen om met deze levende teddyberen te mogen spelen.

Mama Daisy wil niet altijd meer melk geven doordat de tepels door de piranha’s worden aangevallen en flink hard de melk proberen uit te zuigen. De melkbar is dan ook maar kort open wat volledig te begrijpen is. Als alternatief krijgen ze al de brokjes van FourFriends en dat gaat er goed in.

Woensdag 29 april zijn ze zes weken en worden ze ingeënt, gechipt en gekeurd. Dat zal tevens hun vuurdoop in de auto worden, al is de tijdsduur van 10 minuten erg kort. Zaterdag 2 mei komen de pupkopers op visite en zullen dan voor het eerst hun aanwinst in het echt kunnen bewonderen!

05-05-2020 Op deze bijzondere Bevrijdingsdag weer een nieuwe update. Afgelopen zaterdag hebben de pupkopers eindelijk in Corona opstelling kennis kunnen maken met hun nieuwe aanwinst. De pups waren gelukkig lekker actief en vonden het allemaal erg leuk om zoveel aandacht te krijgen.

Ondanks dat het heel anders gaat dan normaal vonden wij het wel mooi om te zien hoe iedereen zich heeft aangepast, maar ook was het mooi om het enthousiasme te mogen zien in een ieders ogen. De gastouders Monique en Axel hebben geweldig werk verricht. Daar zijn wij dan ook erg blij mee.

Een paar pups zullen al over een week worden opgehaald, minimaal twee pups zullen vertrekken op 16 mei 2020.