Nest Daisy 2021

Daisy Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Obi

Daisy

Obi

Nestgegevens

Geboortedatum:
22-01-2018
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Daisy
Vader:
Obi

03-09-2021 Daisy is bevallen op maandag 30 augustus 2021. De hele dag was Daisy al rillerig zodat het geen verrassing dat het zou beginnen, was de vraag wanneer. De eerste pup is geboren om 23:35 uur. De laatste rond 03:00 uur. De meeste pups zijn eigenlijk geboren op 31 augustus, maar wij hanteren altijd de eerste pup als datum.

Daisy deed het weer prima en was binnen no-time weer een bezorgde moeder die alles in de gaten hield. De moederkoeken gingen er met verve in. Pas twee dagen later kwamen die er trouwens weer uit:)

Het zijn flinke pups zodat het de verwachting is dat ze allemaal wel (small) mediums zullen worden. Het was niet de bedoeling, maar er zitten zulke mooie pups bij dat wij er toch een gaan aanhouden om het nageslacht te waarborgen…..

12-09-2021 Morgen zijn de pups twee weken geleden geboren, maar dat is ze niet aan te zien. Ze groeien zeer goed en lijken dan ook bijna allemaal (small) mediums te worden. Daisy is relaxt en doet het zeer goed. Ze heeft ruimte zat om even bij haar kroost vandaan te zijn en dat vindt ze zeker wel zo prettig. Ook is ze regelmatig in de huiskamer als ze dat wil, maar in de nabijheid van de kids vindt ze toch het prettigst. Net als bij Hannah wil ze na het doen van de behoeftes meteen weer terug naar huis. Ivy en Åsa laten wij maar apart uit anders is het voor hun ook niet meer leuk en gaan ze al terug voordat ze het in de gaten hebben.

Drinken en slapen is nog altijd het belangrijkste tijdverdrijf en dat doen ze dan ook met verve. In de loop van de week zullen de oogjes langzaam open gaan en ze de wereld steeds groter voor ze gaan worden.

20-09-2021 Wanneer er 24 uur in een etmaal zit en wij daar niet genoeg aan hebben dan wordt het lastig om tijd vrij te maken voor de updates, maar het is gelukt. 

De pups van Daisy groeien enorm. Voor de rest doen ze eigenlijk niets dus verspillen ook geen energie. Daisy verzorgt haar pups heel goed en is heerlijk relaxt. Ze vermaakt zich prima en ligt heel graag bij ons, maar ook bij de kids.

De ogen en oren zijn open en lopen gaat ook steeds beter.

28-09-2021 Vier weken geleden zijn de pups geboren en als je ziet hoe ze nu al vrolijk huppelen in de kraamkamer dan sta je helemaal versteld van de ontwikkelingen die zo een beestje doormaakt. De laatste week is zoals altijd zo bijzonder. Van slapende speelgoedbeestje die net aan kunnen zien, maar nog niets kunnen horen, tot aan kleine hondjes die al spelend de wereld ontdekken. 

Daisy houdt het nog in de gaten, maar is merendeels in de huiskamer te vinden. Om de zoveel uur gaat ze melk geven en waar nodig de boel opruimen. Onderling kunnen de pups het goed vinden en wat is er nu leuke dan stoeien?

Aankomende zaterdag het bezoek van een pupkopers. Zal lastig kiezen worden is onze verwachting!

11-10-2021 Vandaag zijn de pups 6 weken oud/jong en zijn ze goedgekeurd, gechipt en ingeënt. De autorit verliep voorspoedig al had er een pup wat last van misselijkheid bleek tijdens de controle. Deze was dan ook de rustigste. Piepen deden ze allemaal tijdens het chippen. De dierenarts vond alle pups geweldig en goed gevuld. Dat is op zich weer vreemd aangezien de pups tot nu toe genoeg hebben aan de melk van Daisy.

Morgen gaan ze hopelijk buiten spelen en maken ze kennis met andere omstandigheden. Ze zijn toe aan nieuwe uitdagingen. Mama gaat nog altijd zonder morren de kraamkamer in en laat zich gewillig aanvallen door de piranha’s. 

13-10-2021 Vandaag even een korte update met nieuwe foto’s en filmpjes. Dit omdat ze voor het eerst naar buiten hebben kunnen gaan. Hopelijk zal dit volgende week ook nog regelmatig kunnen.

21-10-2021 Dit is de laatste update van het nest van Daisy. Helaas heeft het weer de afgelopen dagen niet meegewerkt om de pups buiten te laten spelen. Niet eens zozeer de regen, maar vooral de wind was de grootste spelbreker. De pups hebben als alternatief afwisselend in de andere kraamkamer gespeeld, maar dat is niet zo leuk als buiten. Zo zien wij het tenminste, maar de pups wilden liever niet buiten zijn tijdens deze herfstdagen.

Zoals altijd zijn de pups het de laatste week zat, Daisy heeft er ook weinig zin meer in en ook wij vinden het best lastig dat de pups steeds minder geduld hebben. Ze willen de wijde wereld ontdekken en dat gaan ze gelukkig snel doen.

Mooi toch weer om te zien hoe de natuur het zelf regelt. Tot vorige week was Daisy hooguit een uur bij de pups vandaan. Sinds het weekend is dit gerekend over de avond en nacht zo een uur of 12.

De pups eten daardoor de brokken ook veel beter doordat mama veel minder melk geeft.