Nest Google 2020

Google Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Brownie

Google

Brownie

Nestgegevens

Geboortedatum:
19-10-2020
Aantal reutjes:
5
Aantal teefjes:
6
Moeder:
Google
Vader:
Brownie

01-11-2020 Google is op maandag 19 oktober bevallen van 11 pups. Wij wilden nog een röntgenfoto laten nemen, maar dachten dat ze wel eens eerder kon bevallen dan verwacht en dat klopte ook. Een uur na de geplande afspraak kwam de eerste pup dus de juiste keuze!

De bevalling ging heel goed en kalm. Om 17:00 uur werd de eerste pup geboren en zo volgenden de anderen in rap tempo. Google deed alles zelf `onder dat wij hoefden te helpen. Toen wij rond middernacht gingen slapen omdat ze geen weeën meer had gehad en al 9 pups op de wereld had gezet, hadden wij nog wel het idee dat er nog wat in kon zitten maar zonder foto is dat lastig. De kraamkamer is naast onze slaapkamer, zodat het niet erg spannend was om aldaar te verblijven. Inderdaad kwamen er nog twee pups bij wat het totaal op 11 pups heeft gebracht.

Inmiddels zijn wij bijna twee weken verder en doen mama en de pups het zeer goed. Ze groeien prima en ook Google is weer in goede vorm. Ondanks dat Google maar 8 tepels heeft groeien alle pups goed.

Er zijn 5 bruine pups, 4 abrikoos en 2 zwart.

14-11-2020 De pups van Google zijn bijna 4 weken geleden geboren. Het is een cliché, maar wat gaat de tijd snel en wat groeien ze hard….

Google heeft maar 8 tepels, maar toch komt er niet 1 pup tekort en dat is best knap. Mama heeft flink wat melk te verdelen wat ze ook met grote regelmaat doet. Het kroost lijkt de werpkist al te willen verlaten, maar daarvoor moeten ze toch nog een paar dagen wachten. Dinsdag komt er een vloeistofdichte vloer in de kraamruimtes. De dag erna zullen wij de pups daarnaar verplaatsen en kunnen ze meer hun gang gaan.

06-12-2020 Oeps, dat is lang geleden dat er een update is geweest….Met drie nesten is al druk, maar ook onze woning zijn wij nog steeds aan het afbouwen. Dit gaat zeker niet ten koste van de pups, maar wel die van onze website.

De pups en Google zelf doen het zeer goed. Het is toch wel enorm knap om 11 pups te zogen en zelf nog zo enthousiast te blijven. Ondanks de pijn die het zeker zal doen gaat Google nog met grote regelmaat de kraamkamer in om melk te geven terwijl de pups eigenlijk al voldoende hebben aan de brokjes. Afgelopen dinsdag zijn alle pups ingeënt, gechipt en goedgekeurd. De dierenarts vond ze geweldig en heeft diverse foto’s gemaakt om zelf aan haar familie te laten zien, maar ook om die op de website van de DA te plaatsen.

Vandaag zijn de pups voor het eerst naar buiten geweest. Afgelopen week was het te slecht weer en reden er diverse machines in de tuin waardoor wij hebben besloten om ze niet buiten te laten. Vanmiddag was het niet meer zo koud en hebben ze lekker buiten kunnen spelen.

Onze huisfotograaf heeft afgelopen vrijdag de gebruikelijke foto’s gemaakt. Die komen later op de site.