Nest Hannah 2020

Hannah Orange Aussie Dogs Australian-Labradoodle
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Hannah

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
08-07-2020
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
4
Moeder:
Hannah
Vader:
Bodhi

19-07-2020 Daar is dan de geboortepagina van Hannah. Hannah is bevallen op woensdag 08 juli 2020. Madame was een beetje sneller dan verwacht en had ook geen enkele teken dat er een pup in aantocht was totdat wij een pup zagen “hangen”. Dat was meteen een flinke party-reu en meteen de laatste party die geboren zou worden. Deze keer hadden wij vanwege tijdgebrek geen foto laten maken waardoor wij achteraf te lang hebben gewacht totdat wij zeker wisten dat er geen pup meer zou komen. 06:00 uur is voor onze leeftijd toch best heftig…

Hannah was de hele tijd zeer ontspannen en maakte zich nergens druk om. Dat is toch wel het voordeel wanneer je het al eerder hebt ervaren. In al onze jaren als fokker was het de eerste keer dat Monique het vrijwel alleen heeft gedaan doordat Roy andere afspraken had staan, maar met hulp van Hannah ging het haar zeer goed af:)

Op het moment van schrijven zijn de pups nog steeds in het stadium van slapen en drinken waardoor de groei extra wordt gestimuleerd, maar komen de week zullen de eerste stapjes al worden gezet, gaan de oogjes open en zullen ze ook de eerste geluiden gaan horen.

Nu wachten op de bevalling van Ivy……….

01-08-2020 Na de warmte en drukt eindelijk weer tijd gevonden voor een update. De computer was al verhuisd naar ons kantoor, maar zonder internet.

Het gaat ontzettend goed met Hannah en haar pups. Ze zien en horen vrijwel alles wat niet altijd even handig is, maar zo hoort het natuurlijk wel. Vandaag gaan wij ze overbrengen naar de nieuwe ruimte van onze woning. De komende week zullen de pups de werpkist verlaten en wat op ontdekkingsreis gaan. Dat is meteen het moment om leukere foto’s en films te gaan maken.

De groei is conform de verwachting. Hannah wil continue eten, maar teveel eten slaat op de darmen wat je probeert te voorkomen.

19-08-2020 Mede door het falen van KPN eindelijk weer een update kunnen plaatsen van Hannah haar pups. Gisteren zijn ze bij de dierenarts geweest en allemaal goedgekeurd zoals verwacht. Wederom de complimenten gekregen voor hun mooie vacht, bouw en gedrag. Daar zijn wij ook best trots op!

De warmte van de afgelopen weken is niet alleen voor ons niet prettig geweest. De pups proberen ook afkoeling te zoeken, maar dat is best lastig als je broer of zus tegen je aan gaat liggen of nog erger, bovenop. Mama Hannah maakte zich op dat moment niet druk om de pups en presteerde het zelfs om een hele nacht onder de veranda te liggen zonder omkijken naar haar kroost. Daar was het waarschijnlijk het koelst.

Je merkt nu al dat ze richting het vertrek komen. Het ontdekken gaat nu beginnen zodat ze ook snel naar buiten zullen gaan om nog meer te gaan ontdekken. Hannah gaat nog elke keer zonder morren naar haar kroost ondanks de scherpe nagels en tanden.

Het voer van FourFriends gaat er goed in, maar niets gaan boven mama haar melkbar.

31-08-2020 Dit kon weleens de laatste update zijn van Hannah haar pups. Het merendeel van de pups is het zat en wil de wijde wereld gaan ontdekken. Ook Hannah gaat opeens grommen wanneer ze er geen zin meer heeft. Het is altijd een best raar moment wanneer een liefhebbende moeder opeens haar kinderen niet meer zo liefheeft als 7 weken daarvoor, maar dat is een natuurlijk proces. Morgen worden de eerste twee pups gehaald, aankomende zaterdag de andere vijf.

De afgelopen dagen hebben ze niet zoveel buiten kunnen spelen als gepland, maar zelfs onder de overdekte veranda waren ze niet veilig voor Pluvius. 

Gisteren was het gelukkig droog en konden alle pups op de foto. Onze huisfotograaf en hondenliefhebbers (en tijdelijk gastgezin van onze Amber) Menno en Ingrid hebben meer mooie plaatjes gemaakt. Daarnaast is het altijd gezellig wanneer ze bij ons op bezoek komen. Ivy en Åsa vinden het ook altijd een feest.