Nest Hannah 2021

Hannah Orange Aussie Dogs Australian-Labradoodle
Obi

Hannah

Obi

Nestgegevens

Geboortedatum:
19-08-2021
Aantal reutjes:
4
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Hannah
Vader:
Obi

27-08-2021 Hannah is vorige week donderdag bevallen van 7 prachtige pups. Voor Obi was het de eerste keer met een pallet aan kleuren als resultaat. De pups zijn erg mooi en tot nu toe lijken ze vrij klein van formaat. De bevalling begon soepel in de avonduren, maar tussen nummer 5 en 6 zat drie uur. Op zich niet zo erg tenzij dit tussen 01:00 en 04:00 uur is……

Zoals bij eerdere bevallingen is Hannah de eerste week bijna niet uit de werpkist te krijgen. Ze komt er uit om te plassen en te poepen, maar daarna wil ze meteen weer terug naar haar kroost. De pups hoor je bijna niet en lijken dus tevreden.

12-09-2021 Wij gaan alweer richting de 4 weken dat de pups bijna zijn. Ze groeien en ontwikkelen zich enorm. Hannah houdt het nog allemaal heel goed in de gaten terwijl de buren van de overkant wat meer vrijheid krijgen van mama. Hannah gaat ook alleen maar mee wandelen om te plassen en te poepen waarna ze weer terug wil naar de (omgeving van) de pups. Als ze in de buurt is vindt ze het prima, maar nog geen grote afstanden.

De ogen en oren van de pups zijn allemaal open waardoor je bijna niet meer ongemerkt de kraamkamer in kan lopen. Onderhand gaan ze ook af en toe stoeien wat letterlijk met vallen en opstaan gepaard gaat. Deze periode is het mooist om te zien.

20-09-2021 Wat is het toch weer een prachtig nest. Door de verschillende kleuren kan je heel goed de ontwikkeling zien die de pups doormaken. Binnen een week zijn ze van wankele lammetjes getransformeerd tot stoere pups…..die af en toe nog wel omvallen…..

Hannah ligt elke dag nog zo lief bij haar kids en probeert continue zoveel mogelijk ruimte aan ze te bieden zodat ze allemaal goed kunnen drinken en dat is best knap. Afgelopen week hebben wij de wormenkuur gegeven en merken dan heel goed hoe scherp de tandjes en nagels zijn, maar Hannah geeft geen krimp. Sommige dames zijn echt voor het moederschap geboren. Wij zien er nu al tegenop dat het volgend jaar voor het laatst zal zijn.

Aankomende zaterdag komen alle pupkopers langs. Hoe meer kleuren hoe lastiger en dat is nu zeker het geval. Spannend!

28-09-2021 Afgelopen zaterdag hebben de aankomende pupkopers hun voorkeuren uitgesproken voor zover dat mogelijk was aangezien dat best lastig is met zoveel variaties. Hannah vond het bezoek ook gezellig en liet zich ook heerlijk aaien….

Aankomende zaterdag worden de pups allemaal ingeënt, gechipt en natuurlijk gekeurd. In het weekend zullen wij de verdelingen bekend gaan maken. Onderhand hebben wij best wel inzicht welke pup het beste zal passen bij het betreffende gezin, maar vragen ook altijd advies aan de dierenarts.

Gisteren zijn de gastouders van Hannah op bezoek geweest wat goed in de smaak viel. Altijd leuk om Hannah zo vertederend te zien.

04-10-2021 Vandaag is het natuurlijk dierendag, maar ook de dag dat wij de verdelingen van dit nest bekend gaan maken. Het was deze keer makkelijker dan het vorige nest van Hannah en dat is wel zo prettig. Het inenten en chippen ging ontzettend goed zonder 1 kik te geven. Dit zal ook met de methodiek van de dierenarts te maken hebben, maar het was toch opvallend. 

Gistermiddag kwam eindelijk de zon door en konden de pups naar buiten. Meestal is het even afwachten, maar nu gingen ze al vrij snel lekker spelen. Dat het onkruid meteen gewied werd was een mooie bijkomstigheid.

De pups en Hannah doen het supergoed. Hopelijk kunnen ze de komende tijd veel naar buiten.

13-10-2021 Dit is de laatste update van dit nest. Morgen zijn ze 8 weken en zaterdag vliegen ze allemaal uit. Ze zijn er aan toe en wij ook. Hannah gaat nog braaf elke keer kijken en laat ze nog melk drinken ook. Een paar keer hebben wij geprobeerd om haar (op eigen verzoek) s’nachts niet bij de pups te laten, maar midden in de nacht wil ze er dan toch weer naartoe.

Aankomende vrijdag komt onze “huisfotograaf” de pups van Hannah en Daisy weer op de foto zetten.

Het zijn stuk voor stuk mooie pups die een fijn nieuw huis gaan krijgen. Hannah zullen wij weer een tijdje gaan missen en Hannah ons ook. Tot volgend jaar maar weer……