Nest Indy 2019

Indy

Elvis

Nestgegevens

Geboortedatum:
05-09-2019
Aantal reutjes:
4
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Indy
Vader:
Elvis

14-09-2019 Indy is op donderdag 5 september 2019 bevallen van 7 prachtige pups. Vijf pups zijn er zwart, een parti en een crème. De combi zwart en reu bleek niet voor alle pupkopers de ideale combinatie te zijn zodat wij flinke sprongen door de wachtlijst moesten maken om de reutjes goed te verdelen.

Indy vond het allemaal best vreemd wat er met haar gebeurde. Aan de eerste pup schonk ze weinig aandacht en toen wij de pup aan haar tepel legde liep madame gewoon weg….gelukkig duurde dit maar even en werd ze steeds enthousiaster. De andere volwassen honden wilde ze niet bij haar in de buurt en snauwde ze af. Frappant om te zien dat zo een kleine meid op deze manier indruk probeert te maken.

De pups doen het zeer goed en Indy is inmiddels een volleerd moeder die precies weet wat er van haar verwacht wordt. Vandaag gaan wij de warmtelamp uitzetten zodat het voor haar wat minder warm zal gaan worden. Op dit moment valt er niet meer te vertellen dan dat ze slapen en drinken.

19-09-2019 Vandaag zijn de pups precies 14 dagen geleden geboren. Na een aarzelend begin is Indy een goede moeder gebleken die soms nog een beetje te beschermend is wanneer er meerdere volwassen honden in haar buurt zijn. In dat opzicht merk je het verschil tussen een lid van een roedel en een aspirant lid….

De pups van Indy komen niets tekort. Ze slapen en drinken en dat zijn nu net de ingrediënten voor een perfecte groei. Vandaag krijgen ze ook hun eerste wormenkuur in de vorm van een pasta wat niet bepaald een lekkere afwisseling is.

De melkbar van Indy is goed gevuld en wordt regelmatig aangevuld door het vele voedsel wat ze krijgt. 1 tepel werkt niet, maar dat past precies met 8 tepels in totaal.

27-09-2019 De pups van Indy zijn nu drie weken en sommigen zijn al zwaarder dan een aantal pups van Lucy. De groei is prima en Indy zorgt goed voor haar kindjes.

Zelf heeft Indy op haar borst overmatig haaruitval. Zoals vrouwen na de bevalling vallen ook bij teven haren uit na de bevalling. Dit wordt meestal veroorzaakt door schommelingen in het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Tijdens de zwangerschap stijgt het oestrogeengehalte, waarna het weer daalt zodra ze zijn bevallen. Sommige honden worden helemaal kaal, maar daar is bij Indy gelukkig geen sprake van.

Indy lijkt veel op haar moeder Ushi. Niet alleen qua uiterlijk maar ook in haar hele doen en laten. Ze maakt zich niet zo snel druk en doet alles op haar dooie gemak.

Over een week zullen Indy haar pups worden bewonderd door de nieuwe eigenaren.

11-10-2019 De pups van Indy zijn vijf weken en sinds kort krijgen ze extra voer in de vorm van vlees en brokjes. Mama Indy vindt al dat getrek aan haar tepels niet meer zo prettig en lijkt daar nu al klaar mee te zijn tot ongenoegen van haar kroost. Een enkele pup geven wij nu melk met de fles doordat ze niet allemaal al trek hebben in vast voer. Het restant van het puppyvoer wil Indy wel graag hebben en laat dan wel weer toe dat de pups bij haar gaan drinken….

Dinsdag 15 oktober worden de pups ingeënt, gechipt en gekeurd. De tijd vliegt om en voor je het weet spelen ze buiten en zijn ze alweer zover om te vertrekken.

16-10-2019 Gisteren zijn alle pups ingeënt, gechipt en zoals verwacht goedgekeurd. Niet iedereen was gecharmeerd van de prikken, maar dat duurt gelukkig maar even en zijn ze zo weer vergeten, tenminste dat denken wij.

Indy vind het steeds minder prettig om de pups te laten drinken. Niet zo vreemd natuurlijk met die piranha’s die meteen aanvallen, maar volle tepels is ook weer niet prettig.

Vandaag voor het eerst de tuin ontdekt, maar dat vonden ze niet zo heel erg fijn. Het was best fris, maar wel droog. Alles went natuurlijk dus op naar de volgende keer.

23-10-2019 Net als voor de buren is dit de laatste update van Indy haar nest. Indy is er behoorlijk klaar mee en wil alleen nog in de ochtend en af en toe in de avond bij haar kroost om als melkbar te fungeren. Dat is ook zeker niet vreemd wanneer je de tandje en nageltjes van de pups voelt.

Een paar pups blijven er nog een weekje. Wij gaan het nog even aanzien of Indy bij ons blijft of dat ze eveneens naar haar eigen plek terug zal gaan. De komende dagen zal het leren, maar wanneer ze niet meer wil zogen heeft het weinig zin en worden de achtergebleven pups alleen maar onrustiger.

Indy is in vrijwel alles gelijk aan haar moeder Ushi. Ze maakt zich het meeste druk om haar eigen eten en schroomt ook niet om de botjes van de pups te stelen wanneer het haar uitkomt.

Wij zijn benieuwd of ze volgend jaar weer zo makkelijk zal bevallen. Voorlopig heeft ze heel veel tijd om te ontspannen……