Nest Ivy 2021

Ivy Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Boy

Ivy

Boy

Nestgegevens

Geboortedatum:
19-11-2021
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
1
Moeder:
Ivy
Vader:
Boy

01-11-2021 Ivy is bevallen op vrijdag 19 november 2021. Vanwege de geboorte van Åsa een paar dagen eerder en mama Lola een kleine week later hebben wij gewacht met het plaatsen van de geboortepagina totdat de pups waren verdeeld.

In de ochtend begonnen de bevallingsrituelen waarna om 16:50 uur de eerste pup werd geboren. Ivy had waarschijnlijk haast, want nummer 4 en in dit geval nummer laatste werd geboren om 18:00 uur. Werden alle pups maar ze snel geboren!

Mama en kroost doen het zeer goed en groeien net een beetje sneller dan de reguliere groeicurve meestal doet zien. De pups zijn tevreden en hoor je totaal niet. De melk van mama is naast het slapen op dit moment het belangrijkste.

13-12-2021 Wat gaat de tijd toch snel. Waarschijnlijk komt dit nu vooral doordat wij 3 nesten hebben. Aankomende zondag komen de pupkopers voor het kroost van Ivy al op bezoek om de voorkeuren op te geven. Het zijn flinke pups en dat is niet zo gek met zoveel melk in overvloed. Niet een pup zal ook te weinig hebben wat wij heel goed kunnen zien op de groeicurve. 

Ivy is de rust zelve en is praktisch gezien weer de oude. Iedere avond weer even lekken op schoot liggen om te ontspannen is weer helemaal in ere hersteld. Overdag liggen Åsa en Ivy weer zusterlijk bij elkaar totdat de melkbar weer opengezet moet worden. Tandjes hebben wij nog niet gevoeld, maar die zullen snel door gaan komen.

In tegenstelling tot Åsa geeft Ivy helemaal niets om de pups van Lola terwijl dit toch wel haar neven en nichten zijn. Zelf zal ze daar totaal geen weet van hebben is onze verwachting.

22-12-2021 Alle aankomende pupkopers hebben afgelopen weekend kennisgemaakt met hun nieuwe aanwinst. Volgende week donderdag 30 december worden alle pups ingeënt, gechipt en gekeurd! De dierenarts komt bij ons. Daarna maken wij de verdelingen bekend….

In tegenstelling tot Åsa wil Ivy de poep nog wel opruimen. De drolletjes zijn stevig zat, wie weet zijn de ingrediënten van de brokjes nog aanwezig. Ivy lijkt het niet vies te vinden.

Over het eten zijn ze nog niet zo enthousiast. Ze hebben genoeg aan de melk wat mama in overvloed heeft. Af en toe nemen ze een brokje, maar dat zal binnenkort zeker veranderen.

04-01-2022 Vanwege Kerstreces een latere update dan normaal. Gelukkig hebben de pups vandaag even buiten kunnen spelen. Na een aarzelend begin zijn ze op dit moment bezig met een inhaalrace en kunnen ze even uitrazen. De wind is in dat opzicht wel een nadeel van het wonen op een (w)eiland. Als het dan ook nog eens regent dan is het eerder een straf dan een pleziertje om buiten te gaan spelen.

De pups raken een beetje uitgekeken op hun huidige woonplek. Aankomende zondag gaan ze verhuizen naar de woonkamer wanneer de pups van Åsa zijn vertrokken. 

Het chippen, enten en bezoek dierenarts is nog gebeurd in het oude jaar. Dit gebeurde bij ons thuis. Ze gaven geen kik. De volgende dag hebben wij de verdelingen bekend gemaakt om zodoende een ieder met een goed gevoel het nieuwe jaar in te kunnen gaan.

Ivy is ze nog steeds niet zat en zet zonder morren de melkkraan open wanneer ze de boel gaat schoonmaken. Deze schoonmaak is wel zo prettig voor ons.

12-01-2022 Dit is de laatste update van het nest van Ivy. Morgen zijn ze precies 8 weken en dat is te merken. Niet eens zo zeer aan Ivy aangezien zij nog trouw de kraamkamer binnenwandelt en nog voldoende melk heeft, maar de pups willen de wereld ontdekken. Ze zitten nu in de huiskamer en maken van alles mee, maar het liefst krijgen ze de hele dag persoonlijke aandacht. Dat komt goed uit, want vanaf vrijdag en zaterdag zullen ze dit zeker nog meer gaan krijgen.

De laatste dagen is het beter weer en kunnen ze overdag een (zeer) frisse neus halen. Vandaag hebben wij de pups van Ivy kennis laten maken met de pups van Lola en dat ging erg goed. De foto’s en films van dat moment hebben wij niet gesplitst zodat zowel de pups van Ivy als die van Lola op beeld staan. Gelukkig hebben wij een chipreader zodat wij niet in de war kunnen raken.

Met de volwassen dames zijn wij vandaag naar het strand gegaan. Heerlijk vonden ze het om weer uit te kunnen waaien.

Volgende keer gaan wij zeker weer een pup van Ivy aanhouden, want leuk zijn ze allemaal.