Nest Lola 2021

Lola Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Binck

Lola

Binck

Nestgegevens

Geboortedatum:
25-11-2021
Aantal reutjes:
1
Aantal teefjes:
5
Moeder:
Lola
Vader:
Binck

01-11-2021 Lola is bevallen op donderdag 25 november 2021. De aanloop was best lang in vergelijking met de andere nesten. Vanaf 11:00 uur zat ik klaar, maar de eerste pup kwam uiteindelijk pas om 20:15 uur. De laatste besloot om 01:15 uur de warmte te verlaten en ons te verwelkomen. Lola had het best zwaar en kon regelmatig met moeite haar ogen openhouden. Wij hadden daar trouwens ook last van.

Lola is een goede moeder en verzorgt haar pups goed. Ze is heel ontspannen wat altijd prettig is. Op dit moment liggen de pups continue te slapen en te drinken wat in de groei goed te merken is.

13-12-2021 De pups van Lola zijn inmiddels ruim 2 weken oud/jong, maar ze gedragen zich alsof ze al een stuk verder zijn. Ook qua gewicht zijn het potige wezentjes. Lola zelf is zoals gebruikelijk en maakt zich nergens druk om. Als Lola haar natje en droogje krijgt is het verder prima, de staart draait vaak overuren. Dat gaan wij straks zeker missen van haar. Hopelijk zal haar dochter die wij gaan aanhouden een aantal van die vrolijke eigenschappen overnemen.

Nu de ogen en oren opengaan merk je dat de pups zich totaal anders gaan gedragen. Normaal verblijven de pups in de kraamkamer, maar doordat wij nu 3 nesten hebben liggen die van Lola voor ons bureau waardoor je ze veel beter kunt observeren. Dat heeft zowel voor- als nadelen.

22-12-2021 Morgen zijn de pups 4 weken geleden geboren en mogen zij ook hun tweede wormenkuur gaan krijgen. De pups van Lola zijn al uit de werpkist. Meestal gebeurt dit met 4 weken, maar doordat de pups in de huiskamer verblijven lijkt alles net wat sneller te gaan. Het is nu zo ingedeeld dat Lola in de nacht in de huiskamer kan verblijven en zo de kraamruimte in kan stappen.

Welke pup wij gaan aanhouden is erg lastig. Over 10 dagen komen de pupkopers voor het eerst kennismaken. Hopelijk hebben wij voor die tijd de keuze reeds gemaakt.

Lola is nog altijd dol op eten. Het verse vlees gaat erin als koek, maar ook de brokken laat ze niet staan. De pups krijgen nog alleen de melk van mama, zodat genoeg eten voor Lola wel van belang is.

05-01-2022 De pupkopers van Lola haar nest hebben afgelopen zondag kennis gemaakt met haar kroost. Wij moeten zelf nog bepalen welke pup wij zelf gaan aanhouden, maar dat doen wij pas na het bezoek aan de dierenarts aankomende vrijdag.

De pups zijn inmiddels verhuisd naar een van de kraamkamers, de pups van Åsa verblijven nu in de woonkamer. Lola was er snel aan gewend en vond het prima. Wel een stuk rustiger voor Lola zelf.

De brokjes gaan er zeer goed in. Dat zullen ze zeker van mama hebben. Hopelijk kunnen de pups volgende week af en toe naar buiten.

12-01-2022 Afgelopen vrijdag zijn alle pups gechipt, ingeënt en zoals verwacht allemaal goedgekeurd. De autoreis ging prima en ook bij de dierenarts zelf ondergingen ze alles heel relaxt. Doordat de pups van Åsa op zaterdag en zondag werden gehaald hadden wij niet zoveel tijd om de pups te verdelen en helemaal niet toen Charly maandagochtend al ging bevallen. 

Lola doet het verder prima. Sociaal is ze niet helemaal aangezien ze zelfs aast op de kauwstaafjes van haar kroost….Tijdens het zogen heeft een pup waarschijnlijk een wondje veroorzaakt waarna een hotspot is ontstaan. Door het krabben is dit steeds erger geworden en moeten wij dit behandelen met zalf en medicatie. Lola kan er bijna niet vanaf blijven wat het extra lastig maakt. Gezien de plek is een kap ook niet mogelijk. 

Het kroost groeit goed en ze eten fantastisch. Wij vergissen ons eigenlijk continue in de leeftijden. Gezien hun gedrag lijken ze ouder dan ze zijn.

20-02-2022 Vandaag de laatste update van het nest van Lola op de site gezet en in dit geval ook de laatste update van Lola als fokteef. Ze gaat met pensioen en dat is voor ons jammer aangezien ze een geweldig lieve hond is met af en toe een ondeugend karakter. Wij zijn benieuwd hoe haar pup zal uitgroeien die wij gaan uithouden!

De pups zijn het inmiddels behoorlijk zat en willen de wereld gaan ontdekken. Het weer werkt niet echt mee. Wij hebben vandaag de tunnel maar naar binnen gehaald zodat ze wat andere speelmogelijkheden hebben.

Vandaag zijn ze precies 8 weken en krijgen ze voor de laatste keer van ons de wormenkuur. Zaterdag worden alle pups gehaald en keert bij ons de rust weer tijdelijk terug…..