Nest Lucy 2019

Shiraz Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Lucy

Shiraz

Nestgegevens

Geboortedatum:
01-09-2019
Aantal reutjes:
6
Aantal teefjes:
2
Moeder:
Lucy
Vader:
Shiraz

11-09-2019 Lucy is op zondag 1 september bevallen van 8 prachtige pups. Qua timing was het voor ons niet zo prettig doordat wij het zondag overdag erg druk hadden, maar de bevalling op zich verliep prima. Rond 04:30 uur werd Lucy erg onrustig en nog geen 30 minuten later werd de eerste pup al geboren. De eerste string pups van 4 stuks werden in een tijdsbestek van een uur geboren. Na een korte pauze kwam ook de tweede string binnen een uur. Wij voelden daarna nog een bobbel in haar buik en hebben Lucy daarom urenlang niet alleen gelaten, maar achteraf gezien was dit waarschijnlijk haar knie die wij voelden….

Inmiddels is het 10 dagen geleden dat de pups zijn geboren. Mama Lucy en haar kroost doen het erg goed. De groei van de pups is gemiddeld, maar Lucy zelf mag wel wat dikker worden. Wij proberen haar zoveel mogelijk (verantwoord) te laten eten, maar de meeste energie gaat toch naar de pups in plaats van naar mama zelf.

Alle pups zijn onderhand verdeeld al weet je dat nooit helemaal zeker.

19-09-2019 De pups van Lucy doen het lekker en mama zelf ook. Ze is inmiddels een volleerd moedertje en verricht haar taak naar behoren. Ze zorgt nu ook wat beter voor zichzelf en geeft niet alles aan het kleine grut. De oogjes zijn open en ook lijken ze al geluiden te horen. Voor ons niet altijd even prettig dat ze alles horen, maar voor de pups is dat een fijn gegeven.

Lucy lijkt te weten dat dit nu wordt geschreven, want ze ligt aan de voeten om een wit voetje te halen. Gezien haar vacht niet moeilijk:)

Het bezoek van haar baasjes vond ze prettig en heeft haar zichtbaar goed gedaan. Over pakweg 10 dagen is het eerste bezoek gepland.

27-09-2019 Morgen is een spannende dag voor de pupkopers en de pups zelf aangezien dan het eerste bezoek zal komen. Vandaag zijn de pups verhuisd naar de grotere kennel wat ze tot nu toe niet zo leuk vinden. Ze mekkeren continue terwijl ze juist alle ruimte hebben en meer kunnen ontdekken. In de werpkist waren ze het ook al zat, maar alle veranderingen lijken een gigantische stap voor de pups.

Ze hebben net ook voor het eerst brokjes gekregen. Ook hier was het enthousiasme niet zo groot, maar dat kan door de verhuizing komen.

Lucy doet het nog steeds erg goed en lijkt al een volleerd moeder.

11-10-2019 Vandaag eindelijk weer een beetje meer tijd om een nieuwe update op de site te zetten. Lucy en haar pups doen het zeer goed en hebben totaal geen klagen. Aankomende dinsdag worden de pups allemaal ingeënt, gechipt en gekeurd door de dierenarts waarna wij de verdelingen bekend gaan maken. Er zit weinig onderling verschil tussen de pups zodat het deze keer (hopelijk) wat makkelijker wordt.

Als het weer een beetje mee gaat zitten kunnen de pups ook gaan genieten van de tuin. Ze vinden het nu nog prima in de kennel, maar een beetje afwisseling is wel zo prettig.

Lucy is de pups nog niet zat.

16-10-2019 Gisteren zijn alle pups ingeënt, gechipt en zoals verwacht goedgekeurd. Vandaag gaan wij de verdeling bekend maken. Het was meteen een mooie aanleiding om de pups naar buiten te doen gedurende de droge periode. De pups van Lucy vonden het erg leuk en dartelden vrolijk in het rond.

Voor de pups is het altijd leuk om andere situaties te ervaren. Na het buitenspelen kwam er bezoek om te knuffelen wat best pittig was zo na het spelen. De oogjes openhouden is best moeilijk af en toe….

23-10-2019 Dit is de laatste update van Lucy haar nest. De pups zijn helemaal toe aan het vertrek naar de nieuwe baasjes die met smart op ze staan te wachten. Spelen met elkaar is erg leuk natuurlijk, maar nieuwe dingen ervaren is eigenlijk toch leuker en interessanter.

Lucy gaat nog steeds zonder al teveel morren de puppyruimte in. Je ziet dat ze de tandjes en nageltjes niet zo prettig vindt, maar toch laat ze het gedwee toe. 

Het was spannend voor ons om te ervaren hoe Lucy het zou doen, maar ze deed het zeer goed en helemaal als je beseft dat het haar eerste keer was. Volgend jaar zal ze het nog beter gaan doen…..