Nest Lucy 2020

Shiraz Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Lucy

Shiraz

Nestgegevens

Geboortedatum:
23-11-2020
Aantal reutjes:
5
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Lucy
Vader:
Shiraz

10-12-2020 Lucy is op 23 november bevallen van 8 prachtige pups. Het heeft tot 04:30 uur geduurd alvorens de laatste pup werd geboren, maar het ws het wachten meer dan waard. Gelukkig hadden wij een röntgenfoto laten maken waarbij de dierenarts 100% overtuigd was van 8. Dit klopt en maakte het voor ons een stuk relaxter.

Over relaxed gesproken, Lucy had totaal geen voortekenen. Wij waren net in Haarlem gearriveerd toen onze zoon belde dat de eerste pup was geboren…….Dit zonder een wee, gehijg of onrustige kenmerken te hebben gehad. Meteen terug naar De Woude gereden waarna het nog twee uur duurde voordat nummer 2 werd geboren. Lucy moest wel op gang komen, want de eerste pups interesseerden haar in eerste instantie niet zoveel. Dit kwam spoedig nadat ze de moederkoekjes had opgegeten en die het hele proces in werking stelden.

Voor de verdeling hebben wij de tijd genomen en eigenlijk zijn pas sinds gisteren alle pupkopers bekend.

De pups groeiden als kool. Pas de laatste dagen is de groei weer wat “normaler” geworden. Overdag zit Lucy vooral bij ons in de woonkamer en gaat dan regelmatig naar de kraamkamer om te kijken of alles goed is en om ze melk te geven. De melkbar doet het goed wat vooral komt door het verse vlees. Normaal is Lucy geen grote eter, maar nu eet ze miniaal 1 kilo vlees per dag en ook nog met regelmaat brokken. Dit is haar niet aan te zien, want ze blijft zo slank als wat. In dat opzicht zijn wij best jaloers.

21-12-2020 Vandaag zijn de pups 4 weken oud en klaar voor de 2e wormenkuur. Afgelopen weekend zijn de aankomende pupkopers op visite geweest om kennis te maken met de pups. Gisteren zijn ze op ontdekkingsreis gegaan richting het leven buiten de werpkist. Dit was weer een uitdaging op zich met een enorme klim van pakweg 2 cm van de werpkist naar de vloer. Na luttele minuten hadden ze dit onder controle en konden verder gaan ontdekken.

De pups en Lucy doen het zeer goed. Je hoort ze amper (hopelijk blijft dit zo) en lijken allemaal zeer tevreden. De groei is goed zodat wij nog een paar dagen wachten alvorens wij gaan beginnen met de brokjes van FourFriends.

Op dit moment zijn er ook geen werklui bezig in onze woning zodat er nergens rekening mee gehouden hoeft te worden.

04-01-2021 De afgelopen Kerstvakantie hebben wij gebruikt om zelf ook een beetje meer rust te krijgen. Naast alle pups heeft de bouw van onze woning een grote impact op onze rust, zodat deze dagen zeer welkom waren.

De pups hadden er geen erg in en zijn nog even lief als anders. Hopelijk blijft dat zo. Het eten van de brokjes doen ze ook heel keurig en beschaafd wat vaak heel anders is. Mooi is het ook om de staartjes te zien zwaaien wanneer ze aan het eten zijn.

Lucy gaat nog steeds trouw naar de pups om te laten drinken. Het kan niet anders dan dat de nagels en tandjes zeer doen, maar ze geeft geen krimp. Morgen gaan de pups met de auto naar de dierenarts om ingeënt, gechipt en gekeurd te worden. Wij verwachten dat ze ook dit zonder morren zulle ondergaan. In de loop van de week zullen wij de pups daadwerkelijk gaan verdelen.

13-01-2021 Dit is de laatste update van het nest van Lucy die aankomende zaterdag zullen vetrekken. Na een lange tijd continue pups te hebben gehad is dit voor ons ook een moment om naar uit te kijken en weer alle aandacht aan Ivy en Åsa te kunnen geven.

Lucy heeft het heel goed gedaan. Ze is veel zelfverzekerder geworden i.v.m. de eerste keer. Met Ivy en Åsa gaat ze heel leuk en ontspannen om wat misschien nog wel lastig voor haar wordt wanneer ze weer terug gaat. Wij zullen haar ook missen. Lucy is haar kroost inmiddels regelmatig zat en gaat er niet meer zo vaak in wat de natuur zelf regelt. De pups eten de brokken zeer goed en hebben de melk ook niet meer nodig, maar af en toe lurken aan de warme melk vinden ze nog een heerlijk toetje.

Vorige week zijn de pups naar de dierenarts geweest en dat ging prima. De autoreis verliep eveneens zonder gepiep zodat het ophalen (lees autorit) straks misschien makkelijker zal zijn.

Wanneer het weer het toelaat laten wij de pups buitenspelen, maar met het huidige weer is een droog speelkwartiertje niet altijd vanzelfsprekend. Kou en regen vonden ze in ieder geval niet zo leuk.