Nest Sofie 2019

Nest Sofie 2019
Sofie Orange Aussie Dogs
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Sofie

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
04-10-2019
Aantal reutjes:
5
Aantal teefjes:
2
Moeder:
Sofie
Vader:
Bodhi

15-10-2019 Sofie is op dierendag bevallen van 7 pups. Er was een hele kleine pup bij die extra zorg nodig had, maar nu gaat het gelukkig weer goed met haar. Wij gaan haar dan ook houden:)

Zoals altijd is Sofie een geweldige moeder. Ze is altijd zo blij met haar pups dat ze wel altijd door zou willen gaan, maar helaas voor haar (en ons) is dit haar laatste keer. Sofie is een hond die je eigenlijk helemaal niet hoeft te helpen bij de bevalling, maar ze vindt het wel erg fijn als je bij haar bent. Zelfs tijdens de bevalling wanneer ik even naar het toilet ging en terug kwam zwaaide ze vrolijk met haar staart van blijdschap.

Wij zijn dan ook zeer blij dat Sofie straks met haar dochter naar een geweldig gezin gaat waar ze alle liefde zal blijven krijgen.

23-10-2019 Inmiddels zijn wij ruim een week verder en gaat het zeer goed met alle pups en moeder overste Sofie. De kleine pup waarover wij eerder schreven groeit in verhouding met de andere goed, maar je ziet duidelijk het verschil in grootte. Ze is sterk zat en laat zich niet meer zomaar wegduwen. Natuurlijk houden wij haar goed in de gaten en wegen elke dag haar gewicht en dat gaat gelukkig prima.

Sofie heeft zeer goede melk en de pups slapen erg veel. Deze combi is het perfecte groeimiddel wat goed is te zien.

De oogjes zijn inmiddels allemaal open, de oren (gelukkig) nog niet. Veel meer is er op dit moment niet te vertellen…..

04-11-2019 Afgelopen zaterdag zijn alle toekomstige baasjes van Sofie haar pups op visite geweest. Na het bezoek waren ze volledig gesloopt en hebben dan ook een paar uur liggen slapen. Zowel de pupkopers als de pups vonden het erg leuk evenals mama Sofie.

De buren zijn inmiddels ook verhuisd zodat vanochtend de pups van Sofie zelf konden gaan verhuizen. Een verhuisdoos hoefde er niet aan te pas te komen, maar een schroevendraaier en steeksleutel was er wel nodig om ook voor Sofie een ruimte te kunnen maken zodat zij indien nodig bij de pups kan zonder ons daarvoor nodig te hebben.

De pups hebben nu alle ruimte om zich te vermaken en te kunnen ravotten.

13-11-2019 Zoals verwacht zijn alle pups goedgekeurd. Doordat aankomende zaterdag al het tweede bezoek is zijn ze iets eerder gechipt en ingeënt dan gebruikelijk. De rit in de auto ging prima en ook de prikjes leken best mee te vallen. De stoerste pups zijn meestal de grootste piepers. In de wachtruimte vielen de pups in slaap doordat wij een tijdje moesten wachten gedurende het invullen van de paspoorten. Dit terwijl er toch diverse grote honden in de buurt waren.

Hopelijk wordt het de komende weken wat mooier weer zodat de pups naar buiten kunnen. Als het maar droog blijft.

De pups zijn tevreden met de ruimte die ze nu hebben. Sofie kan er bij wanneer ze wil en dat is wel zo prettig. Ze houdt haar pups nog altijd goed in de gaten en ruimt de boel op wanneer ze het in de gaten heeft. De brokjes gaan erin als koek en helaas voor Sofie blijft er voor haar niets over.

14-11-2019 Vandaag toch nog even een korte update. De pups zijn buiten geweest en dat vonden ze best fris. Een aantal stonden te trillen als een rietje en dan te bedenken dat wij een paar jaar geleden zouden verhuizen naar Zweden…….

20-11-2019 Vandaag is een frisse maar mooie dag en daardoor een mooi moment om de pups weer naar buiten te doen. De afgelopen dagen ging het steeds weer net niet, maar nu konden ze zich heerlijk uitleven. Op het moment van schrijven zijn ze nog steeds druk aan het spelen.

In tegenstelling tot de vorige keer vonden ze het nu wel leuk. De tent en tunnel van IKEA zijn weer van stal gehaald met zoals altijd een zeer positief resultaat. De energie konden ze weer prima kwijt.

De pups groeien steeds meer en niet alleen qua formaat, maar ook qua verstand. Ze worden alsmaar slimmer.

Sofie krijgt er minder zin in en dat is maar goed ook. Als ze vertrekken moet Sofie het prima vinden geen heimwee krijgen.

28-11-2019 En dan sta je opeens aan de vooravond van het vertrek van de laatste pups van het jaar. De laatste dagen zie je gelukkig dat de pups het zat worden en ook Sofie is niet meer zo enthousiast als de laatste weken en dat is wel zo prettig voor ons.

Deze week hebben ze ook allemaal een groeispurt ondergaan. Niet alle pups kunnen meer met 1 hand worden vastgehouden. Ze laten geen brokje achter zodat ze het FourFriends lekker vinden al hebben ze natuurlijk geen andere smaak gekregen.

Op de foto’s en films is goed te zien wat een prachtige pups het allemaal zijn.