Australian Labradoodle, de perfecte gezinshond

Persoonlijke aandacht vinden ze erg prettig

Doordat wij als een van de eerste zijn begonnen met het fokken van deze geweldige honden kunnen wij na 10 jaar best vertellen dat wij een ruime kennis hebben opgedaan en goed kunnen vertellen waarom de Australian Labradoodle de perfecte hond is voor iedereen die een nieuw gezinslid zoekt. Als men op zoek is naar een stoere hond verwijzen we deze personen liever door.

Temperament 

Een van de meest interessante eigenschappen van dit ras is toch wel het unieke temperament van de Australian Labradoodle dat het zich hiermee onderscheidt van alle andere rassen.
Totaal niet agressief, een knappe kop, gezellig, komisch, vrolijk, energiek en zeer trouw aan de eigenaar.

Gevoel

De Australian Labradoodle kijkt je echt aan en zoekt contact wanneer je niet meteen reageert. In dat opzicht lijken het net mensen en als je een keer niet lekker in je vel zit zal de Australian Labradoodle dit voelen en je proberen op te vrolijken. In principe hebben ze altijd een goed humeur wat regelmatig een positieve uitwerking heeft op je eigen humeur.

Hulphond

De Australian Labradoodle is een middelgrote hond met prooidrift-instincten, waardoor hij een makkelijke hond is om te trainen (de prooidrift moet men wel afleren wanneer de pup wordt opgevoed). Ze bezitten een intuïtieve unieke mogelijkheid om de fysieke en emotionele toestand van de mensen met wie ze in contact komen te doorgronden met het gevoel.

Dit vermogen om “te herkennen” is wat de Australian Labradoodle tot een uitstekende hond heeft gemaakt voor mensen met speciale behoeften. Diverse Australian Labradoodles zijn speciaal gefokt op de sociale eigenschappen en daardoor zeer goed geschikt voor speciale werkzaamheden zoals therapiehond, hulphond, signaalhond en bovenal kinderen met een autistische stoornis, Met hun vrolijke eigenzinnige persoonlijkheid en atletisch vermogen zijn ze ook uitstekende sportieve honden die graag meedoen met hun sportieve bazen. Op de site van stichting Hulphond Nederland staat zeer veel informatie.

Allergievriendelijk

Een van de beste eigenschappen vinden wij de allergievriendelijke vacht van de Australian Labradoodle. Het niet verharen is een zeer prettige bijkomstigheid wat grotendeels het niet allergisch reageren lijkt te verklaren. Wij hebben meegewerkt aan een onderzoek van de Universiteit Utrecht waaruit bleek dat er geen bewijs is dat de Australian Labradoodle hypoallergeen zou zijn.

Het mag dan niet wetenschappelijk bewezen kunnen worden, wij weten in de praktijk wel beter. Monique is allergisch voor van alles en nog wat, maar van onze honden heeft ze gelukkig geen last al krijgt ze wel irritatie van de urinelucht wanneer we pups hebben. Dit is best lastig doordat de pups bij ons in de woonkamer verblijven, maar dit vangen we grotendeels op door een luchtzuiveraar te gebruiken. Dit is trouwens ook de reden dat we nooit mensen laten testen wanneer we pups hebben doordat ze dan een allergische reactie kunnen krijgen. Wij kunnen uit ervaring spreken dat 97% van de personen die bij ons op visite zijn geweest geen reactie kreeg en dus wel tegen dit ras kan. Helaas kreeg 3% wel een reactie.