Wie zijn wij en waarom fokken wij de Australian Labradoodle?

Wij zijn Roy en Monique Klarenbeek en wonen sinds begin mei 2020 in het pittoreske De Woude. Tot die tijd woonden wij in Velserbroek, Oostwoud en Heiloo. Onze kinderen hebben inmiddels het huis verlaten. Roy is opgegroeid met honden en toen wij in 1991 ons eerste huis kochten was het niet meer dan logisch dat een hond deelgenoot zou worden van ons nieuwe bestaan.

Allergie

Een jaar nadat Emir (Golden Retriever) bij ons was gekomen bleek Monique een allergie te hebben die alsmaar verergerde. Tot onze grote schrik bleek Emir de veroorzaker te zijn en waren wij genoodzaakt om een ander adres voor onze huisgenoot te zoeken. Deze werd gevonden bij lieve mensen in Drenthe met een flinke tuin en paarden wat ons afscheid wat dragelijker maakte.

Huisdieren konden wij simpelweg niet meer nemen. Een aquarium met tropische vissen was het alternatief.

De laatste jaren zijn wij bezig geweest te proberen om een nieuw bestaan op te bouwen in Zweden en omdat Fabiënne dol is op paarden zochten wij een boerderij met veel grond. Aangezien Monique de meeste allergie heeft voor paarden kon de stal in ieder geval niet aangrenzend zijn aan de woning. In onze zoektocht kwamen wij toevallig uit bij een boerderij in Noorwegen waar paarden werden gehouden die hypo-allergeen bleken te zijn, de Curly. Dit leek ons wel wat en het idee werd geboren om een hypo-allergene boerderij te gaan starten in Zweden en daarbij mocht een hond natuurlijk niet ontbreken.

Vrijwel direct kwamen we middels google uit bij de Australian Labradoodle en hebben direct contact gezocht met de eigenaresse en ontwikkelaarster van dit nieuwe ras.

De eigenaresse was vanaf het eerste moment enthousiast over onze plannen en bood aan dat wij de Labradoodles gingen fokken in Zweden.

Om eerst vooral de benodigde ervaringen op te doen hebben wij in overleg met Rutland Manor besloten om voorlopig in onze eigen woning de Labradoodles te gaan fokken en in een later stadium Zweden erbij te betrekken, alleen of in samenwerking met een ander gezin, maar dat was voor de toekomst. Inmiddels hebben we wel een fokteef wonen in Zweden, maar dat is het het dan ook wat betreft de geplande toekomst. Het boek over Zweden is definitief gesloten, wij blijven in ons vertrouwde Nederland en dat is zeker geen straf.

Op 29 oktober 2007 is Roy naar Australië vertrokken om ter plekke alles te kunnen verkennen m.b.t. deze lieve viervoeters, van het verzorgen van de haren tot het voedsel, het gedrag en opvoeding, eigenlijk alles wat nodig is om een liefdevolle plek te creëren voor het fokken van ZEER betrouwbare en zuivere Labradoodles.

De puppy’s die bij ons worden geboren zijn voor de volle 100% zuivere Australian Labradoodles.

Vrijdag 28 september 2007 stond een interview van ons in het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant. Onder kunt u het artikel lezen.