Australian Labradoodle

Bent u nog op de hoogte van het ontstaan van de exacte benaming exacte van dit fantastische ras, de naam Australian Labradoodle?
Wat is een Labradoodle, een F1F1bMulti Generatie, Australian Labradoodle en bijna de nieuwe naam  Australian CobberDog, terwijl eindelijk de Australian Labradoodle een bekende verschijning was geworden?

Het verschil willen we hieronder duidelijk proberen te maken. De vragen worden beantwoord door Beverley Manner – de mede oprichter van de Australische Labradoodle.

Ik (Roy) ben bij Beverley thuis geweest en ben van mening dat ik dan ook redelijk kan oordelen over haar. Zij is voor ons de vrouw met het meeste recht van spreken. Dat haar communicatie af en toe niet strookt met onze normen is een eerste , dat wij het niet altijd met haar eens zijn is een tweede, maar de doelstellingen van haar op zich en dan met name de infusie van de Irish Softcoated Wheaten vinden wij zeer prettig, want wij hebben in Jolie het eerste resultaat en kunnen dus oprecht oordelen over deze infusie. Op Jolie haar pagina vertellen wij meer over deze infusie.

Labradoodle. De Labradoodle is “uitgevonden” door Wally Conran van de Royal Melbourne Guide Dog Centre in Kew Melbourne Australië en was een kruising tussen een Labrador Retriever en een Poedel.

Labradoodle F1

Labradoodle F1

Geen enkel ander ras werden toegediend in deze kruising. Deze honden verhaarden gewoon en waren dus totaal niet allergievriendelijk. Het uiterlijk was ook niet bepaald aantrekkelijk en ook het karakter was niet het soort waar wij heden zo trots over zijn. Er zijn heel veel fokkers over de hele wereld en die nog steeds deze honden kruisen en domweg verkopen als een allergievriendelijke hond. Deze honden noemen wij dus de F1Labradoodle (eerste generatie).

F1b Labradoodle Vanwege de onbetrouwbaarheid van hun pups, vooral in de kwaliteiten van de vacht, hebben sommige fokkers besloten om hun eerste generatie (F1) Labradoodles terug te fokken naar Poedels in de hoop dat er meer consistentie van de Poedelvacht in de genen zou komen, met andere woorden een niet verharende vacht.

labradoodle_F1b

Labradoodle F1b

De naam F1b staat in principe voor ’terugfokken’. Toch produceerden deze schepsels minder verlies van haar, maar het resultaat is dat ze meer op een Poedel leken en veel minder op de Labrador Retriever. Dit geldt ook voor de persoonlijkheid en andere eigenschappen in zowel positieve als negatieve zin.

 

 

 

Multi Gen of Multigeneratie Labradoodle Fokkers die gebruik maken van deze term zeggen in principe dat ze generaties lang alleen de Poedel/labrador hebben teruggefokt met een andere Poedel/labrador. Eerlijk gezegd waren wij ook in eerste instantie van mening dat onze honden onder deze benaming vielen, maar gezien de geweldige eigenschappen die onze honden bezitten kan dit eigenlijk niet van beide rassen alleen afkomstig zijn. Vrijwel alle honden die wij hebben vinden hun oorsprong in andere rassen waarbij de sterkste/beste eigenschappen door de infusies zijn versterkt.

Australian Labradoodle De Australian Labradoodle heeft een unieke, traceerbare DNA-handtekening door middel van vier zorgvuldig geselecteerde zuivere ras infusies op vooraf vastgestelde tijden en om specifieke redenen, meer dan twee decennia van selectief fokken en is ontwikkeld als een ras op zich. De Australian Labradoodle heeft alle kenmerken die zo geliefd zijn bij een specifiek hondenras op zich, maar de voornaamste voor ons zijn: een sterk ontwikkelde natuurlijke intuïtie, een liefde voor opleiding en een groot verlangen naar menselijk contact met de ogen. Inmiddels hebben Australische onderzoekers dit ras met 99% garantie voor allergievriendelijkheid, betrouwbaarheid, sociaal en gebrek aan agressiviteit op de eerste plaats gezet van alle hondenrassen.