Australië

Tijdens mijn verblijf in Australië en Hong Kong heb ik een dagboek bijgehouden.

Alle foto’s kunt u hier bekijken op een externe server.

2 november 2007

Na een paar dagen in Hong Kong te hebben doorgebracht ben ik afgelopen donderdagavond 1 november in Melbourne aangekomen. Gek om aan de andere kant van de wereld te zijn en lastig met communicatie met het thuisfront. 10 uur tijdsverschil is toch erg veel en onhandig, maar alles is te plannen. Aldaar eerst mijn intrek genomen in het Holiday Inn Airport hotel en de volgende ochtend de auto opgehaald. Natuurlijk meteen aan de verkeerde kant ingestapt en constant de ruitenwissers aangezet i.p.v. de richtingaanwijzers, maar de rest van de reis verliep vrij soepel.

En dan opeens arriveer je op de plaats van bestemming, waar je zolang naar uit hebt gekeken.

De ontvangst van Beverley is erg vriendelijk en gastvrij. Ik word voorgesteld aan het personeel en haar vriendinnen (die kwamen langs) en krijg een korte rondleiding. Tevens word ik vriendelijk verzocht me te gedragen alsof ik thuis ben en dus zijn alle kasten toegankelijk.Nog enigszins zweverig van het reizen nestel ik me in mijn voorlopige onderkomen in het huis van Beverley. Na een paar uur eindelijk waar je toch voor bent gekomen, onze nieuwe huisgenoten!!

Je hebt wel eens een verdwaalde Labradoodle in Nederland zien lopen, maar hier zie je opeens een hele horde in alle soorten en maten.

Edelweiss weet natuurlijk niet wie jij bent, maar toch is ze helaas minder enthousiast als ik. Bijna alle andere honden bespringen mij zodra ik hun omheining betreedt, maar Edelweiss is wat terughoudend. Waarschijnlijk komt dit door haar (hoog)zwangerschap. De pups zijn helemaal niet te houden, dolenthousiast word je begroet en als je een paar minuten later terugkomt is het hetzelfde verhaal. Op dat moment denk ik hoe moeilijk wij het zullen krijgen als vooral ons eerste nestje ons zal verlaten.In de avond met Beverley besproken wat we de komende week gaan doen om zo goed mogelijk de bijbehorende knepen van het vak te leren.

Om 22.30 uur ga ik naar bed, na nachten van 2, 3, 4 uren of helemaal geen slaap te hebben gehad ben ik aan het eind van mijn Latijn.

3 november 2007

Klokslag 03.00 uur ben ik wakker en kan niet meer slapen. Om 05.30 uur (tijd in Nederland 19.30) sms ik Monique hoe het gaat met het drukken van het clubblad van mijn voetbalclub, aangezien ik dit nu vanuit Australië heb samengesteld. We blijven berichten sturen en voor ik het weet is het 08.30 uur en gaat Monique naar bed, ik ga er juist uit.

Vandaag verder niet veel gedaan, even naar de stad en voor Beverley is het Sabbat, dus die doet eigenlijk niet veel vandaag, gelijk heeft ze! Na de lunch even op bed liggen en 4 uur later wakker worden, hoezo vermoeid? Ik ga daarna zelf met de honden spelen en in de avond kan ik eindelijk online, zodat ik deze pagina kan toevoegen aan mijn site.

 

4 november 2007

Vandaag de hele dag regen en nog eens regen, dus geen weer om lekker met de Labradoodles aan de gang te gaan. Van de gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om eerst mijn tekort aan slaap in te halen en daarna één van de DVD’s van Rutland Manor bekeken met info over het trimmen van de vacht. Dit is zeer nuttig om toe te passen op onze honden.

Morgen hoop ik echt aan de slag te kunnen en meer info aan onze klanten te kunnen geven. De vooruitzichten zijn meen ik redelijk goed. Tevens worden morgen alle pups naar de nieuwe bazen gebracht c.q. Opgehaald.

5 november 2007

Vandaag was een mooie dag, zowel letterlijk als figuurlijk. De temperatuur was nog niet echt hoog, maar de zon scheen vrijwel de hele dag en morgen zal de temperatuur toenemen tot een graad of 23.

Nadat ik weer een slechte nacht had gehad en pas weer rond 06.00 uur in slaap was gevallen heb ik eindelijk veel gedaan. Het ontbijt heb ik genoten tijdens het bekijken van de andere DVD en was eveneens zeer leerzaam.

Als eerste ben ik een tijdlang bezig geweest met Connie en Jolie (geen idee nog of je de namen met een “y” schrijft of niet) om kennis te maken met hun karakter. Ze lijken als twee druppels water op elkaar, zodat de één (Connie) maar een halsbandje om werd gedaan, na controle van hun nummer. Erg lastig was het, maar omdat Jolie iets speelser was dan haar zus denk ik toch dat zij het zal worden. Meteen begon ze de beginselen van de loopsheid ten toon te spreiden, oftewel ze was “on heat”. Misschien wilde ze duidelijk maken dat ik haar toch echt moest nemen!!

Zoals waarschijnlijk bekend heb ik mijn pink gebroken en zit deze verpakt in een koker, neem van mij aan dat dit een aantrekkelijk object is voor vooral de pups.

Tevens heb ik kennis gemaakt met Femme Fatale, tenminste ik denk dat zij het was. Door het grote aantal honden raak ik de weg af en toe een beetje kwijt. Als ik het verkeerd heb zal ik het later nog wijzigen. Femme is een medium en dus een stuk groter dan de tweeling, maar in vergelijking met de andere mediums weer een stuk kleiner.

Prudence is kleiner dan ik had verwacht, maar wel erg lief. Op de foto vond ik haar één van de mindere, maar in real life is ze eigenlijk erg leuk en aanhankelijk.

Jammer dat Chevonne is verkocht aan iemand anders, want zij is zo ontzettend lief dat ik haar eigenlijk graag zou willen hebben. Ook haar kleur vind ik persoonlijk erg mooi, zwart met een tikje grijs er doorheen.

Het liefst wil ook graag een andere kleur hebben, maar die zijn helaas niet voorradig. Voor de aankomende pups maakt het niets uit, er zijn hier nog 5 nesten en allemaal hebben ze diverse kleuren; zwart, bruin, beige, creme (wit) en een enkele mengeling.

 

Met Jolie (rechts) en haar zusje Connie

 

De hele dag ben ik met de Labradoodles in de weer geweest en op het eind van de werkdag kwamen een negental pups terug van hun castratie/sterilisatie en heb geholpen ze van de auto naar hun verblijf te verplaatsen.

Eerlijk gezegd verwachtte ik een zielig hoopje pups, maar niets daarvan! Ze waren even vrolijk als ze in de ochtend waren vertrokken.

Edelweiss blijkt uitgerekend te zijn op 7 november, zodat ze dus met geen mogelijkheid op tijd naar ons had kunnen reizen.

Vandaag was ze erg rustig en lief. Je kan aan haar merken dat er iets staat te gebeuren. Als ze inderdaad op 7 of misschien 8 november gaat bevallen kan ik dat nog meemaken. Voor mijn ervaring is dit erg leerzaam, als eigenaar vind je het toch ook weer eng.

Dat de Labradoodles erg populair zijn heb ik vandaag eveneens mogen meemaken.

Er zijn 41 pups die de hele wereld over zullen gaan, van Singapore tot IJsland. Op het kantoor moeten ze de hele reis plannen met veelal Luchthavens als eindbestemming, maar in Australië worden ze eveneens aan huis afgeleverd. De namen die ik voorbij heb zien gaan doen mij eerder denken aan de hele verzameling van Pokémon dan aan plaatsnamen.

6 november (terugblik)

Zoals jullie waarschijnlijk reeds hebben gemerkt kon ik de site helaas niet updaten aangezien mijn softwareprogramma was vastgelopen en er totaal geen mogelijkheid was dit te herstellen. Easy Computing (waarvan ik het programma heb gekocht) heeft totaal niet gereageerd op mijn probleem zodat ik gisteren (lees 8 november) heb besloten een totaal nieuwe site te gaan maken.

Dinsdag 6 november lag heel Australië stil wegen de jaarlijkse paardenrace in Melbourne, zodat ik van de gelegenheid gebruik gemaakt hebt om een bezoek te brengen aan een park in de omgeving waar ze o.a. kangoeroes hebben. Aldaar heb ik foto’s gemaakt en toen ik deze wilde plaatsen crashte het programma. Waarschijnlijk wilde ik teveel foto´s met een te hoge resolutie plaatsen.

7 november

Vandaag erg veel met de honden opgetrokken, met Leanne de lunch gekocht in het centrum en in de middag de keuze laten vallen op Jolie, Prudence en natuurlijk Edelweiss, maar die was al van ons. Natuurlijk moesten meteen alle papieren worden geregeld en direct is er een afspraak gemaakt met de dierenarts voor de inenting tegen hondsdolheid. De dierenarts kwam toevallig deze dag langs, zodat ik getuige kon zijn van het onderzoek van jonge pups en hun eerste prik (au!).

8 november

Al vroeg uit de veren om het trimmen (grooming) van de Labradoodle onder de knie te krijgen. Tevens heb ik de rekening voor de honden betaald middels internet en vlak daarna was ik getuige van de inenting van Prudence en Jolie.

In de middag vroeg Beverley of ik mee wilde gaan naar haar oude ranch, omdat vandaag de overdracht was en (wat later bleek) ze moest wat hulp hebben bij het vangen van haar schapen. Dit bleek een lastige klus, maar wel gelukt.Wie had verwacht dat ik dat ook nog eens zou doen!

In de avond de week met Bev besproken en tot de conclusie gekomen dat het enige wat ik nog niet had ondervonden was het trimmen van het gezicht en de baard.

Dit zouden we morgen gaan doen.

9 november

Vandaag afscheid genomen. De medewerkers hadden een taart voor mij gekocht en ik kreeg 2 zomersweaters voor de kinderen mee en 4 warmere sweaters voor Monique en mezelf. Natuurlijk had ik zelf ook een flinke doos luxe chocolade gekocht, maar dat was voor feestdagen werd verteld. De 2 dames van kantoor (Helen en Leanne) willen regelmatig van mij e-mail ontvangen hoe het gaat met de honden en mezelf…..Natuurlijk zal ik ze regelmatig berichten hoe het met ons gaat. Bev was totaal verkrampt door gisteren waarop ik heb voorgesteld het trimmen van de baard voor lief te laten. Eerlijk gezegd was ik het allemaal ook een beetje zat om constant bij iemand anders te zijn en verlangde naar een eigen plek die ik weer zal vinden op Phillip Island.

Hier zal ik waarschijnlijk morgen verslag van doen.

10, en 11 november

Deze laatste dagen waren een aardige afwisseling na de dagen op Rutmand Manor. Natuurlijk heb ik het goed gehad, maar een eigen plek is toch wel erg fijn en die heb ik deze dagen wel gehad. Van Helen heb ik iedere dag verslag gekregen van Edelweiss en haar pups. Helaas kon ik er niet meer bij zijn, aan de andere kant misschien maar goed ook, daar ik ze niet mee kan nemen.

Phillip Island is erg mooi en totaal anders dan de plek waar de honden vandaan komen. Tijdens mijn verblijf op dit eiland heb ik de site kunnen repareren en (hopelijk) beter gemaakt. Op zaterdag ben ik naar de Koala’s gegaan en in de avond naar de beroemde pinguinparade. Deze avond liep erg uit aangezien er voor het eerst sinds 2002 een zeemist de boel wilde verzieken. De pinguins waren hierdoor gedesorienteerd en moesten zich aan de situatie aanpassen. Na een onprettige terugtocht door dichte mist kwam ik terug in het hotel en meteen doorgereden naar de bowling (!) om daar in te loggen met mijn laptop op het internet.

Zondag 11 november is thuis sint Maarten en de klassieker Feyenoord-Ajax. Door het thuisfront word ik op de hoogte gehouden van deze spannende wedstrijd. Op het vliegveld van Melbourne was ik veel te vroeg en heb 6 uur lang rond lopen dolen op het vliegveld. Dit was zeker niet prettig, maar met de sms-jes van Monique kon ik de tijd redelijk doden. De vlucht was prima, maar je zit niet echt prettig.

12 en 13 november

Hong Kong is niet veranderd sinds mijn laatste aanwezigheid. Ik kan alleen nu wat betere foto’s maken van de overkant (Hong Kong centraal). De service in het hotel is wederom ontzettend goed. Je hoeft maar te knikken en het wordt gedaan. In de avond maar thuis gebleven en Japans gegeten in het hotel. Erg lekker, maar gezellig is toch anders alleen. Als ik een slok van mijn biertje neem wordt het glas meteen weer aangevuld, het bord is nog niet leeg of weg is het. Achterin de ruimte hoor ik een Nederlander erg opscheppen over zijn werk en dat hun bedrijf zo goed en eerlijk is. Waarschijnlijk door de drank wordt hij steeds nadrukkelijker aanwezig en een kleine irritatie kan ik niet onderdrukken. Vlak naast mij zitten Nederlandse dames en ik zeg bij het vertrek; lekker hé zulke landgenoten die zich uitsloven met een borrel op. Ja inderdaad, dat doet hij al meer dan 30 jaar…………..maar het is wel een goede echtgenoot hoor en we hebben 4 geweldige kinderen…………..Ik ga maar naar bed!

Vandaag de laatste dag. Lekker ontspannen opgestaan en de laatste berichten op de site geschreven. Mijn kamer is aan het zwembad en met een kopje koffie is het prettig vertoeven. Ik vertrek pas kort na middernacht, maar zal straks al mijn koffers naar het vliegveld laten brengen, zodat ik me vrij kan bewegen in de stad. Veel zal ik niet doen meer vandaag, ik mag in het hotel blijven en blijf een paar uur rond het zwembad hangen.

Hopelijk heeft een ieder een beetje het idee gekregen hoe mijn verblijf geweest is, maar ik ben erg blij dat ik morgen mijn gezin weer kan zien!