Nest Alice 2024

Nestgegevens

Geboortedatum:
07-01-2024
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Alice
Vader:
Monty

15-01-2024 Onze nieuwe ster Alice is zondag 7 januari 2024 bevallen van 6 prachtige pups. Fantastisch om wederom te mogen ervaren hoe mooi de natuur in elkaar steekt. Totaal onervaren, maar al heel snel dondersgoed weten hoe ze haar kleintjes moet verzorgen en de navelstreng doorbijt alsof het dagelijkse kost is.

Inmiddels zijn ze een week oud en kunnen wij concluderen dat Alice een fantastische moeder is die heel zorgzaam kan zijn, maar ook graag bij ons verblijft. Haar kroost komt niets tekort. Zoals wij het nu kunnen inschatten zullen nagenoeg alle pups uitgroeien tot miniatuur al kunnen wij dat niet garanderen.

Doordat er niet veel anders gebeurt dan slapen en drinken is er niet zo heel veel te schrijven op dit moment. Wanneer er meer beweging komt zullen wij meer foto’s en films gaan plaatsen.

23-01-2024 De pups zijn inmiddels ruim 2 weken geleden geboren. Gisteren hebben wij ze “getrakteerd” op hun eerste wormenkuur. De smaak vinden ze nooit zo lekker met gekke bekken tot gevolg. Vanochtend zagen wij het resultaat op de dekens….

Alice doet het voortreffelijk en is zeer lief en geduldig voor haar kroost. Ze eet zelf enorm goed wat weer goed is voor de pups die ook heel goed groeien. De eerste wankele stapjes zijn al gezet, de oogjes gaan ook al open. Vanaf volgende week wordt het leuker om film en foto’s te maken doordat ze steeds meer proberen te doen.

31-01-2024 Wat is Alice een geweldige moeder! Dat ze een fantastische hond was wisten wij al, maar mama is zij voor het eerst en daarvoor blijkt ze in de wieg te zijn gelegd.

De pups groeien zeer goed en allemaal vrijwel gelijkmatig wat best bijzonder is. Er zit weinig verschil in groottes, wel in kleur.

Fysieke ongemakken belemmeren op dit moment om zelf leuke foto’s en films te maken, maar onze dochter maakt deze nu af en toe op ons verzoek. Hierdoor duurt het updaten af en toe wat langer dan normaal, maar het is zoals het is. 

Op 10 februari kunnen alle aankomende pupkopers hun voorkeuren opgeven en voor het eerst kennismaken met de pups.

08-02-2024 De pups blijven het goed doen. Afgelopen dagen voor het eerst begonnen met de brokken en dat is altijd even wennen voor ze. De eerste week mengen wij het altijd met warm water waardoor het vaak een smeerboel kan worden, maar het leek mee te vallen. Alice eet hetzelfde voer die het restant voor haar rekening neemt.

Aankomende zaterdag komen de pupkopers voor het eerst kennismaken met hun nieuwe aanwinst en kunnen dan twee voorkeuren opgeven. Qua grootte zijn ze nagenoeg gelijk. De kleuren zijn wel divers.

De pups lopen sinds een paar dagen vrij rond in de kraamkamer wat hun leefgebied een stuk groter maakt. Dat is altijd weer een hele stap….

20-02-2024 Alle pups zijn gisteren zoals verwacht goedgekeurd. Chippen en enten ging zonder ook maar 1 piep en dat is best bijzonder. Zowel de autorit als het verblijf bij de dierenarts ging heel goed. Mooi om te zien dat ze zich zo goed kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving.

Hopelijk kunnen de pups de komende tijd regelmatig buitenspelen. De vooruitzichten zijn niet al te best, maar hopelijk lukt het ons tussen de buien door. Ze zijn het in ieder geval nog niet zat en vermaken zich prima in de kraamkamer. Alice houdt de pups nog steeds goed in de gaten en ruimt het meeste nog keurig op. Melk geven vindt ze niet zo prettig meer, maar dat is ook niet zo gek met die piranha’s die niet zachtzinnig zijn.

Alice is in ieder geval de perfecte moeder gebleken die goed afstand kan nemen wanneer nodig, maar ook goed zorgt voor haar kroost wanneer die daarom vragen. 

27-02-2024 Dit is waarschijnlijk de laatste update van Alice haar pups. Op het moment van schrijven spelen ze lekker buiten in de buitenkennel en vermaken ze zich prima. Meestal worden de pups de laatste week enorm baldadig, maar die van Alice blijven goed mel elkaar spelen zonder zich te vervelen. Natuurlijk willen ze wel nieuwe dingen gaan ontdekken, maar het is toch prettig wanneer ze tevreden zijn. Dit zal ook zeker door Alice komen die ze goed blijft verzorgen en ook de boel redelijk schoon weet te houden.