Geboortepagina Charly 2023

Charly

Guus

Nestgegevens

Geboortedatum:
11-04-2023
Aantal reutjes:
7
Aantal teefjes:
0
Moeder:
Charly
Vader:
Guus

20-04-2023 Charly is bevallen op dinsdag 11 april 2023. Volgens onze uitgerekende datum zou het op 14 april gebeuren, maar net als de vorige keer beviel ze eerder dan gedacht. Terwijl wij bezoek hadden voor een pup van Ivy is madame begonnen tot in de nacht. Tot onze verbazing en (in eerste instantie) teleurstelling kwamen er 7 zwarte reuen op de wereld. Teleurstelling, omdat wij een teefje aan wilden houden, maar aan de andere kant mogen wij blij zijn dat het zulke mooie en gezonde pups zijn. 

Op het moment van schrijven is er weinig te beleven aan de pups, Ze slapen en drinken. Charly is altijd blij wanneer een van ons even bij haar komt zitten of dat ze bij ons komt op zoek naar een bot….

02-05-2023 Vandaag op de kop af 3 weken geleden zijn de pups van Charly geboren. Het gaat heel goed met de pups. De ogen en oren zijn allemaal open. Ze groeien prima. Charly gaat in de werpkist wanneer nodig, maar ze kan ook genieten van de momenten zonder de pups. Kluiven op een bod is haar favoriete bezigheid en doet ze met volle overgave. Er komt langzaam beweging in de pups. Dit gaat letterlijk met vallen en opstaan wat het schouwspel zeer aantrekkelijk maakt.

Met 4 weken komt er opeens veel leven in en gaan ze ook beginnen met de puppybrokken. Het maken van foto’s en films wordt dan ook een stuk aantrekkelijker.

09-05-2023 Vanaf op de kop af 4 weken geleden zijn de pups geboren. Vandaag krijgen ze hun 2e wormenkuur. De afgelopen dag zijn de pups enorm gegroeid qua activiteit. Het lijkt wel of er Duracell batterij is geplaatst en men tot leven is gekomen. De brokjes gaan er nu al behoorlijk goed in. Het zijn stuk voor stuk schatjes en ongelofelijk mooi qua vacht en kleur. 

Aankomend weekend komen de eerste pupkopers het kroost bekijken. Voorkeuren uitspreken zal moeilijk zijn, want er is weinig verschil. Een paar pups zijn wat groter of juist wat kleiner, maar dat is dan ook het enige verschil.

Charly doet het nog steeds erg goed en dan met name met de pups. Vreemd bezoek vindt ze spannend. 

De komende weken zullen wij meer foto’s en films maken. Over twee weken gaan ze naar buiten.

24-05-2023 Na een drukke periode eindelijk wat meer tijd om de geboortepagina van Charly een update te geven. Charly is de perfecte moeder tot nu toe. Ze houdt de boel goed schoon en geeft ze nog steeds evenveel aandacht als in het begin zonder morren. Vreemde honden buiten onze roedel om vindt ze niet zo prettig en ziet deze dan ook als indringers. Vreemde bezoekers vindt ze daarentegen geen probleem. Als haar baasjes langskomen is de vreugde groot, maar als ze weggaan is dat ook weer geen probleem.

Afgelopen maandag zijn alle pups ingeënt, gechipt en goedgekeurd. De dierenarts vond de pups geweldig. Ze zijn zeer sociaal, mooie glanzende vacht en erg lief.

Vanmiddag zijn ze in de kennel buiten geweest, maar dat vonden ze maar vreemd en best koud wanneer je vloerverwarming gewend bent. Gelukkig kwam er bezoek voor Charly waarna de pups konden ontdooien en lekker konden knuffelen.

Over ruim een week gaan de pups vertrekken. Vandaag en morgen gaan wij bepalen waar ze allemaal naartoe zullen gaan.