Nest Indy 2022

Indy

Scott

Nestgegevens

Geboortedatum:
24-04-2022
Aantal reutjes:
6
Aantal teefjes:
2
Moeder:
Indy
Vader:
Scott

11-05-2022 Indy is op maandag 25 april 2022 bevallen van 8 prachtige pups. Na de ellende van Billie was dit een stuk prettiger. Zonder voortekenen begon Indy spontaan met bevallen. Alles lag gelukkig klaar, maar je moet toch opeens schakelen wanneer mevrouw het toch eerder dan verwacht laat gebeuren. De bevalling was gelukkig overdag en in de avond zodat het geen nachtwerk hoefde te worden. Omdat wij precies wisten hoeveel pups er waren konden wij in principe aftellen.

Doordat de eerste 10 op de wachtlijst allemaal een teef wilden was dat voor hun best teleurstellend aangezien er 2 teefjes zijn waarvan wij er nog zelf 1 gaan houden ook….Er was dan ook maar 1 zwart teefje beschikbaar tegenover 6 reuen (4 abrikoos en 2 zwart). Door de afgelopen vakantie en de aankomende zomervakanties duurder het erg lang voordat alle pups waren verdeeld.

De pups doen het ontzettend goed en hebben zelfs al de wormenkuur achter de rug of beter gezegd achter in hun keel. De oogjes gaan langzaam open, maar voor de rest is hel alleen maar een kwestie van drinken en slapen.

16-05-2022 Vandaag 3 weken geleden zijn de pups van Indy geboren. Ze groeien ontzettend goed en doen het prima. Net als Indy trouwens. Indy is heel rustig en maakt zich nergens druk om behalve om haar eten….

De eerste wankele stappen zijn gezet en ook kunnen ze al zien en horen. Ze voelen lekker vol aan. De komende week zullen ze zich snel ontwikkelen en over pakweg een week de ruimte buiten de werpkist gaan ontdekken.

Heel veel nieuws is er dan ook niet, maar als ze eenmaal aan de wandel gaan zal het ook op de foto’s en filmpjes te zien zijn.

01-06-2022 Nog maar even snel de update geplaatst voordat wij een paar dagen naar het buitenland gaan. Onze dochter zal deze dagen de zorg van ons overnemen.

De pups lijken het nu al zat te worden en willen de wereld gaan ontdekken. Dit komt waarschijnlijk voordal doordat Indy ook al het idee heeft dat ze genoeg hebben aan de brokken en niet meer hoeft te zogen. Dit is vooral voor Indy niet het geval aangezien zij dan last kan krijgen van stuwing en dat is nu precies wat je moet voorkomen. Gelukkig laat Indy wel drinken als wij erbij zijn, maar van harte gaat het niet. Daar zijn de dames toch wel heel verschillend in. De een laat het toe tot de dag van vertrek, de ander vindt het al tijd wanneer wij gaan bijvoeren.

Het zijn (tot nu toe:)) wel erg lieve pups waarbij er niet een echt de leider of onderdanige is. Dinsdag 7 juni gaan ze naar de dierenarts voor de inenting, chippen en de keuring. Een paar dagen later maken wij de verdelingen bekend.

14-06-2022 Vandaag waarschijnlijk de laatste update van dit nest. Het spelen in de tuin vinden ze gelukkig erg leuk. Het is best inspannend waardoor ze regelmatig in de speeltuin in slaap vallen, maar met het mooie weer van dit moment is dat geen probleem. Ze zijn al wel zo slim om in de schaduw in slaap te gaan vallen.

De bezoekers van onze B&B vallen met de neus in de boter en helemaal als je gek bent van honden. Andersom vinden de pups het ook leuk om aan andere veters te gaan trekken. Voor ons is het ook leuk om te zien hoe de gasten het waarderen dat ze hier deel van uit mogen maken. De koeien lopen ook nog eens in de weiland wat het helemaal natuurlijk maakt.

Het eten gaat er zeer goed in. De kleinere pups hebben wij op voer gezet wat speciaal voor kleinere honden is en dat heeft heel goed gewerkt. Dat ze niet opzij werden geduwd zal natuurlijk ook wel invloed hebben gehad.

In ieder geval zijn de pups er volledig aan toe om te vertrekken. Dat duurt nog 4 dagen, maar aan alles merk je dat ze willen ontdekken.