Nest Google 2018

Google Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Google

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
26-03-2018
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
5
Moeder:
Google
Vader:
Bodhi

29-03-2018 Google is op maandag 26 maart 2018 bevallen van 8 prachtige gouden pups. 

De eerste pup werd geboren om 04.48 uur en de laatste om 21.15 uur. Tussen pup 4 en 5 zat precies 12 uur en dat is erg lang. Intensief overleg met de dierenarts leerde ons dat wij ons geen zorgen hoefden te maken omdat Google zelf zo relaxed was wat wij maar hebben aangenomen. Voor ons was het een record en voor zover wij weten voor de dierenarts ook.

Google doet het weer erg goed en is een lieve moeder die niet zo snel uit de werpkist komt tenzij ze wil eten en/of drinken.

De reutjes hebben een blauw, groen en bruin bandje om. Alle andere gekleurde bandjes horen logischerwijs bij een teefje.

09-04-2018 Op de kop af 14 dagen geleden werden de pups van Google geboren en wat doen ze het goed!! Ze zijn allemaal flink van formaat en hebben nagenoeg allemaal de ogen al open. Vanavond krijgen ze de eerste wormenkuur toegediend en ze gaan meteen verhuizen naar hun nieuwe omgeving, vier meter verderop waar eerste de pups van Coco verbleven. Op zich maakt het voor de pups niet uit, maar Google heeft dan wat meer ruimte.

Google doet het logischerwijs ook goed anders zouden de pups niet zo snel groeien. Op dit moment krijgt Google 1 kilo vlees per dag wat er zeer goed ingaat. Haar normale voer is op dit moment niet meer zo interessant, maar dat is niet zo vreemd.

16-04-2018 Drie weken geleden zijn de pups van Google geboren en wat doen ze het goed! Tussen de pups zit weinig verschil in gewicht en dat is wel zo prettig. Alle geboortegewichten zijn minimaal verdrievoudigd, sommigen zijn zelfs vier keer hun geboortegewicht op dit moment. Er komt een beetje schot in de bewegingen, maar eigenlijk is het nog bijna alleen maar een kwestie van slapen en drinken bij mama. Google doet haar taak zoals wij hadden verwacht en dat gaat prima. Naast haar brokken krijgt ze ook 1000 gram vlees per dag en dat heeft ze ook nodig ook om haar kroost te kunnen voeren.

24-04-2018 Gisteren was het precies vier weken geleden dat de pups van Google zijn geboren. Al die weken hebben ze eigenlijk niets anders gedaan dan slapen en drinken en dat is goed te zien. De afgelopen dagen zijn ze wat ondernemender geworden en na een aarzelend begin gaan ze zelfs een paar stapjes uit de werpkist.

Google doet nog steeds wat een moederhond behoort te doen al is het animo een stuk minder dan voorheen. Wij moeten dit zelf ook goed in de gaten houden want voor je het weet krijgt ze last van haar tepels en dat willen we natuurlijk niet hebben. Google is een zeer lieven moeder die zonder morren het kroost staande aan haar tepels laat hangen zodat ze er goed bij kunnen, maar je kan zien dat dit niet van harte gaat.

Vooralsnog is er niet veel verschil tussen de grootste en de kleinste pups, maar dat gaat waarschijnlijk wel komen wanneer wij ze gaan bijvoeren wanneer mama een beetje hulp nodig heeft.

09-05-2018 Door een aantal externe omstandigheden wat later een update dan gebruikelijk. De pups van Google zijn verder in hun ontwikkeling dan dat het eigenlijk zou moeten zijn. Qua bouw lijkt het of ze al acht weken zijn, terwijl ze nog maar net zes weken zijn. Ook Google lijkt dit zo te ervaren en heeft niet zoveel zin meer om te zogen. Ze moet dit wel doen, omdat ze anders last krijgt van stuwing in haar tepels en dat is ook voor een hond niet fijn. Wij moeten haar dan ook goed in de gaten houden dat ze toch om de zoveel uur naar de pups gaat.

Het vervoer, inenten en chippen ging heel soepel en zoals verwacht zijn alle pups in topconditie volgens de dierenarts. Ter plekke wilden alle andere aanwezigen in de praktijk de pups meteen kopen, maar dat kan natuurlijk niet. We doen ze altijd in de bench en zetten die dan in de wachtkamer wat altijd veel bekijks trekt (zie foto).

Maandag 21 mei gaan alle pups al weg en daar zijn ze dan ook zeker aan toe. Niet alleen de pups trouwens, maar ook wij zijn toe aan een paar weken zonder pups…..

Grijs

Roze

Geel

Oranje

Bruin

Rood

Groen

Blauw

18-05-2018 Dit is de laatste update van Google haar pups. Ze zijn nog net geen acht weken, maar dat is ze niet aan te zien. Het zijn al echte honden waar flink wat pit in zit. Als je niet beter zou weten zou je zeggen dat ze een stuk ouder zijn, maar dat komt vooral doordat het allemaal mediums zijn.

Aankomende week wordt het mooi weer en dat is precies de periode dat de pups naar hun nieuwe gezinnen gaan. Ze vinden het erg leuk om buiten te spelen en kunnen zelfs al blij worden van een vallend blad dat richting de buitenkennel dwarrelt. Voor de rest merk je wel dat ze het zat worden en de wijde wereld willen gaan ontdekken.

Google is er intussen ook wel klaar mee. Gisteravond rende ze opeens het weiland in waar men eerder die dag flink gemest had en rolde minutenlang in dit voor hun verrukkelijk stukje Nederlandse cultuur. Twee wasbeurten verder is nog niet alle stank verdwenen. Vanavond maar oppassen met los laten lopen…..