Nest Lola 2018

Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Lola

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
12-06-2018
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
2
Moeder:
Lola
Vader:
Bodhi

15-06-2018 Afgelopen dinsdag 12 juni zijn de pups van Lola geboren, net als vorig jaar zijn het vijf pups waarvan drie reuen. De bevalling verliep soepel en gelukkig voor ons overdag. In de ochtend begonnen de bevallingsperikelen waarna de eerste pup werd geboren om 13.35 uur en de laatste om 16.10 uur. Doordat wij wisten hoeveel het er waren was de stress van de bevalling in verhouding snel voorbij.

Op het moment van schrijven zijn de pups precies drie dagen geleden geboren en moeder en kroost doen het zeer goed. De groei is nagenoeg gelijk bij alle pups en aan Lola merk je eigenlijk niet eens dat ze pasgeleden is bevallen.

Door onze verhuizing zal de volgende update iets langer gaan duren dan gebruikelijk.

01-07-2018 Door onze verhuizing naar Heiloo heeft de update wat langer geduurd, maar de verhuizing hebben de pups niet eens gemerkt. Lola zat gewoon bij de andere honden in de autokennel en de pups bij ons voorin. De pups bij aankomst meteen in de nieuwe kraamruimte gelegd, Lola kwam even later binnen en ging meteen bij ze liggen om te inspecteren en melk te geven.

De pups groeien zeer goed en hebben geen enkele manier van klagen. Lola verzorgt ze goed en geeft ze op tijd melk. Door de grootte besef je af en toe niet dat ze nog geen drie weken oud zijn. De ogen zijn open al kunnen ze nog niet echt zien is ons idee.

De ruimte in onze nieuwe woning is in verhouding met de vorige woning minder, maar dat kon ook niet anders. Na voltooiing van ons nieuwe huis zal alles pas 100% zijn wat wij in gedachten hebben m.b.t. het fokken van honden.

09-07-2018 Bijna vier weken zijn de pups alweer en wat zijn ze mooi en perfect van formaat. De bandjes zijn nu om, zodat het onderscheid tussen de pups ook op de foto’s en films te zien zal zijn. De pups met rood, oranje en blauw om de nek zijn de reutjes. Roze en paars logischerwijs dragen de teefjes.

Deze week gaan wij de pups bijvoeren met vers vlees al hebben wij nog niet het idee dat dit echt nodig is, maar het is vooral om ook Lola te ontlasten. Lola gaat nog altijd zonder morren de werpkist is. Wanneer wij gaan bijvoeren dan breiden wij ook altijd het verblijf van de pups uit en eten wij Lola in de nacht niet meer bij haar kroost tenzij wij merken dat zij dat juist wel graag wil.

20-07-2018 De pups van Lola doen het zeer goed en lijken al voorbestemd om binnenkort te vertrekken, maar dat is maar schijn aangezien ze nog geen zes weken zijn. Aankomende dinsdag zullen ze worden ingeënt, gechipt en natuurlijk worden gekeurd door de dierenarts. Daarna krijgen alle popkopers te horen welke pup het uiteindelijk is geworden.

Het verse vlees vinden ze geweldig. In de ochtend en avond zit het er binnen een paar seconden in, de rest wordt aangevuld door mama die steeds minder enthousiast wordt. Wanneer ze zes weken zijn gaan wij ook Vol voeding puppybrokken van Darf geven ter aanvulling. Tevens is dat het moment voor ons om de pups naar buiten te laten gaan al is dat met dit warme weer niet altijd even lekker voor ze.

Doordat de pups in de woonkamer verblijven nemen ze qua geluid alles mee binnen het gezin en dat is inmiddels goed te merken. De eerste dagen schrikken ze snel vanaf het moment dat ze kunnen horen, maar inmiddels kijken ze niet meer op van de stofzuiger.

30-07-2018 De afgelopen week was geen pretje voor de pups. Ze mochten naar buiten, maar wij vonden het veel te warm voor dit kleine grut. In de woonkamer merkten wij al dat ze het erg warm hadden en er niet zo goed mee om konden gaan. Net als voor de mens is het voor honden lastig en is het verstandig om je aan te passen aan de omstandigheden en dat is nu precies waar de pups nog geen raad mee weten.

Afgelopen zaterdag deed de hoosbui bij ons wonderen waarna de pups wel naar buiten konden gaan waar ze zowaar wat afkoeling konden vinden. Dit vonden ze erg leuk wat je heel goed kon merken aan het gedrag, maar ook aan de kleine “vreugdesprongetjes”.

Lola is er eigenlijk wel klaar mee. Ze houdt haar pups wel goed in de gaten, maar melk geven is incidenteel en dat is heel begrijpelijk als je de nagels en tanden voelt. Ze krijgen nu drie keer per dag voeding wat er goed ingaat.

Exact na de zesde week zijn de pups allemaal ingeënt, gechipt en gekeurd door de dierenarts. Ze vond alle pups weer geweldig.

Zoals ze zich gedragen zou je eigenlijk denken dat ze al weg zouden kunnen gaan, maar ze moeten nog minimaal 8 dagen wachten voordat wij ze overdragen aan de nieuwe bazen. Het is een mooi stel.

06-08-2018 Dit is de laatste update van Lola haar pups. De afgelopen week hebben wij gemerkt dat het toch de moeder is die bepaalt of de pups toe zijn aan vertrek of juist niet. Waar wij minimaal 8 weken aanhielden zullen wij in de toekomst misschien gaan bekijken of sommige pups toch eerder weg kunnen. Lola vond haar kroost al ruim een week zelfstandig genoeg en hield alleen een oogje in het zeil zonder dat ze nog wilde zogen. Meestal willen de moeders nog minimaal een keer per dag melk geven, maar Lola niet meer wat snel resulteerde in een melkloze moeder. Niet dat dit erg is want wij voeren de pups al bij wanneer ze vier weken zijn, maar de pups hadden qua gedrag al eerder weg kunnen gaan.

De warmte was niet heel prettig voor de pups. Het is lastig voor ze om te beseffen dat je beter wat rustiger aan kunt doen wanneer het zo warm is. Dit is voor ons niet aan te leren. Een tuinslag doet soms wonderen…..

Het is wel weer een mooi stelletje bij elkaar. De een is net weer wat actiever, de ander weer alerter en de ander bekijkt het van een afstandje. Dit is altijd mooi om te zien dat ze allemaal een eigen karakter gaan vormen gedurende de korte periode dat ze bij ons zijn.

Onze huisfotograaf is afgelopen weekend op bezoek geweest wat onderstaande foto’s wel duidelijk maken. Onze dank is wederom groot!!