Nest Ushi 2018

Ushi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Ushi

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
26-02-2018
Aantal reutjes:
4
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Ushi
Vader:
Bodhi

04-03-2018 Ushi is maandag 26 februari bevallen van 7 prachtige pups. Twee zijn er zwart en vijf goud. Er zijn drie teefjes waarvan twee goud en een zwart. In de ochtend had Ushi tijdens het plassen waarschijnlijk teveel geperst waardoor er al een deel van het vruchtzakje naar buiten kwam. Na overleg met de dierenarts hebben wij besloten om het af te wachten mede doordat wij zelf binnen konden voelen dat het vruchtzakje weer retour was gegaan. Bijna drie uur later kwam de pup alsnog naar buiten en tot onze vreugde zat die gewoon nog keurig in het vruchtzakje. De laatst twee pups kwamen allebei met een tussentijd van 2,5 uur terwijl de eerste twee binnen 10 minuten kwamen. Ushi heeft geen kik gegeven en was zeer relaxed. Wat is het toch een lieve schat!!

Inmiddels zijn de pups een week oud en groeien ze prima. Ushi is relaxed en laat zich niet gek maken wanneer de pups willen drinken en zij nog even op haar gemak gaat eten. Het verse vlees gaat er goed in.

08-03-2018 Wat groeien de pups van Ushi goed en wat doet mama het toch fantastisch! Niets is haar teveel al wordt haar geduld (nog) niet op de proef gesteld. Ushi is heel snel hersteld van de bevalling en als je haar melkbar niet zou zien hangen zou je niet herkennen dat ze 10 dagen geleden is bevallen van 7 pups. De pups hebben dan ook geen reden tot klagen en lijken zeer tevreden. Ushi eet haar biologisch vlees met zichtbaar genoegen en ook de biologische brokken gaan er makkelijk in. Over de pups valt op dit moment niet zoveel te schrijven aangezien ze merendeels slapen en drinken.

15-03-2018 De pups van Ushi zijn nu ruim twee weken en hebben afgelopen maandag voor het eerst de wormenpasta gekregen. Het is altijd ongelofelijk hoe snel dit werkt en hoe dat dan ook ruikt. Wij hebben wederom geen worm gezien ondanks dat mama twee keer per dag kvv krijgt. Er zit veel verschil tussen de kleinste en de grootste pups zodat wij nu vrij zeker weten dat er zowel miniatuur als mediums bij zullen zitten.

Ushi doet het nog steeds erg goed. Je hoort haar totaal niet en maakt zich niet zo snel druk. Ze heeft genoeg melk.

Afgelopen dagen zijn de ogen bij alle pups opengegaan. De oren zullen nu wel snel volgen voor zover dat al niet is gebeurd. Voor de rest valt er niet veel te melden gezien het heerlijke ritme van slapen en drinken. Het is bijna om jaloers van te worden.

27-03-2018 Vandaag eindelijk een nieuwe update van Ushi haar pups. Onderhand zijn de pups verhuisd naar de ruimte waarin Hannah haar pups verbleven die afgelopen zaterdag zijn vertrokken en is de plek van Ushi haar pups ingenomen door de pups van Google. Het lijkt erop dat Ushi een mooie mengeling heeft gekregen van miniaturen en mediums. Tot nu toe hebben ze zeker geen klagen en moeder Ushi helpt haar kroost waar het maar kan en zonder morren.

De pups liggen nog graag op het dikke kleed in de werpkist zodat wij die nog maar even laten liggen. Ze kunnen eruit als ze willen, maar als ze een tukje gaan doen gaan ze lekker terug de werpkist in. In de nacht is Ushi nog in de ruimte van de pups en gaat erin indien nodig, maar binnenkort zullen wij proberen om haar in de nacht bij de andere honden te laten slapen. Dit doen wij meestal vanaf het moment dat wij ze gaan bijvoeren.

Het voordeel van het langere wachten is wel dat er meer foto’s te bewonderen zijn en dat je ook het verschil meteen goed kunt merken.

09-04-2018 Het was weer de hoogste tijd voor een update. Ushi haar pups zijn nu de “oudste” maar daar merk je nog niet zoveel van qua gedrag. Ze krijgen genoeg aandacht en hoeven daar van ook niet om te vragen. Ushi is niet meer zo enthousiast als in het begin zodat bijvoeren al noodzakelijk is. De brokjes gaan er redelijk in, het vlees een stuk sneller. Mama haar melkproductie neemt ook langzaam af.

Morgen gaan wij naar de dierenarts en daarna krijgen ze de gelegenheid om in de tuin te gaan spelen wanneer de eerste inenting is ontvangen. Het verschil in formaat tussen twee kleine meiden en de rest is behoorlijk groot, maar ze laten zich niet wegzetten door de grotere familieleden en kunnen goed van zich afbijten.

Foto’s maken is en blijft lastig doordat de pups steeds opspringen wanneer je de camera voor hun snoet houdt. Misschien dat het makkelijker wordt wanneer ze buiten spelen.

11-04-2018 Soms duurt het wat langer voordat er een nieuwe update op de site komt, maar ook komt deze af en toe eerder. Gisteren zijn de pups allemaal goedgekeurd, ingeënt en gechipt. Voor ons altijd het moment om de pups voor het eerst buiten te laten spelen en dat vonden ze erg leuk. Buiten is het ook altijd beter om mooie foto’s te maken, zodat wij die er meteen bij hebben gedaan.

26-04-2018 Dit is de laatste update van Ushi en haar pups. In tegenstelling tot vrijwel alle andere nesten lijken de pups van Ushi het nog steeds niet zat te zijn. Ze gaan iedere dag lekker naar buiten, worden goed verzorgd door mama en ook best wel door ons…Ze komen in ieder geval niets tekort en dat is wel te merken. Vooral de laatste weken zijn ze flink gegroeid qua gewicht, maar ook qua hun gedrag. Ze weten donders goed wat ze wel en niet mogen.

Ushi gaat nog een paar keer per dag naar de pups om te zogen wat eigenlijk niet meer nodig is, maar ze wil natuurlijk niet dat ze iets tekort komen.

Voor ons betekent het vertrek dat er nog een nest rest en dat zijn de pups van Google die inmiddels ook uit hun “winterslaap” zijn ontwaakt.