Nest Amber 2022

Amber

Opi

Nestgegevens

Geboortedatum:
13-06-2022
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
4
Moeder:
Amber
Vader:
Opi

27-06-2022 Amber is bevallen op maandag 13 juni 2022. De dekking en zwangerschap op zich was een stuk prettiger dan de vorige keer. De variatie in het nest is erg leuk en mooi om te zien. Het zijn schitterende pups. Het abrikoos meisje was tijdens de geboorte erg klein, maar met extra voeding heeft ze het gelukkig gehaald en haalt haar schade flink in. Van elke smaak is er hetzelfde geslacht behoudens het phantom-meisje. Deze is zo mooi dat we haar wel moeten houden…..

Amber doet het heel goed en vindt het ook heerlijk om af en toe bij ons te zijn wanneer haar kroost voldaan ligt te slapen.

Door de vakantieperiode ging de verdeling niet zo makkelijk dan wij gewend zijn. Hopelijk gaat het verdelen met de volgende nesten een stuk sneller.

06-07-2022 Het heeft even geduurd, maar alle pups zijn verdeeld. Heel veel Nederlanders gaan op vakantie waaronder diverse aankomende pupkopers…

De pups van Amber doen het goed en groeien gestaag. De kleine meid waar wij de eerste dagen veel extra aandacht aan hebben moeten besteden doet het eveneens zeer goed. De achterstand zal ze voorlopig niet inlopen, maar dat is dan ook helemaal niet nodig. Het is simpelweg een kleine miniatuur die conform groeit.

De wankele stapjes worden gezet, de ogen en oren zijn open en het spelen gaat beginnen. Amber is een lieve mama die ze goed blijft verzorgen.

20-07-2022 Vandaag eindelijk weer gelegenheid om een nieuwe update te maken. Afgelopen zaterdag hebben alle toekomstige baasjes kennis kunnen maken met de pups en hun voorkeuren uit kunnen spreken. De pups hebben zich van hun beste kant laten zien waardoor het makkelijker of juist moeilijker was om een keuze te maken.

Afgelopen zondagavond besloot Lucy om toch maar alvast te gaan bevallen voordat het al te warm zou worden. Dit schopte de planning van ons behoorlijk in de war.

De geplande update moesten wij daardoor uitstellen, maar de warmte daarna had eveneens invloed…

Ondanks dat de kraamkamers de koelste plekken zijn van ons huis lijkt het wel of de pups en Amber last hadden van de warmte. Het eten ging niet zo makkelijk als anders en ook Amber haar ontlasting was ineens zachter dan normaal. Vanaf morgen worden het hopelijk weer normale temperaturen. Volgende week maandag gaan ze naar de dierenarts en dan lekker de tuin in wanneer het weer het toelaat.

29-07-2022 De hoogste tijd voor een nieuwe update. Afgelopen maandag zijn de pups ingeënt, gechipt en gekeurd. Wat een belangstelling hadden wij. Zoveel verschillende toverballen had niemand daar eerder gezien in een bench. Het prettigste was vooral dat ze alle aandacht prima vonden en niet zelf de aandacht opvroegen.

Het autorijden ging ook zonder problemen, zodat de radio niet harder gezet hoefde te worden.

Woensdag zijn ze voor het eerste naar buiten geweest. Door een dekking en regen werd dit later dan gedacht, maar de eerste kennismaking met de buitenwereld ging op zich prima. Het jammere is dat ze continue naar je toekomen wanneer je een foto of film wilt maken waardoor er minder leuke (lees spontane) beelden gemaakt kunnen worden. Hier hebben wij een oplossing voor gevonden door onze Alice in te zetten en dat helpt. Af en toe is ze te onstuimig, maar voor beide partijen is het wel een goede ervaring. Onze Duitse gasten van de B&B vinden het ook helemaal geweldig en helpen graag mee met de socialisatie.

Volgende week maken wij nog een laatste update voordat ze gaan vertrekken. Zelf vinden de pups dat ze er nu al klaar voor zijn en eigenlijk vinden wij dat ook een beetje…..