Nest Åsa 2023

Åsa Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Åsa

Duncan

Nestgegevens

Geboortedatum:
12-02-2023
Aantal reutjes:
2
Aantal teefjes:
4
Moeder:
Åsa
Vader:
Duncan

21-02-2023 Åsa is bevallen op zondag 12 februari 2023. Net als de andere bevallen dames gebeurde dit in de nacht wat het toch moeilijker maakt voor ons. Voor Åsa zelf maakt het niet uit.

De bevalling ging op zich vrij makkelijk waarbij Åsa eigenlijk alles zelf deed. Er zijn twee reutjes en vier teefjes variërend van crème tot bruin.

Op het moment van schrijven liggen ze nog lekker te slapen en drinken veel bij mama. Dat is dan ook de enige activiteit die ze ondernemen.

Åsa ziet er op de foto’s niet op haar best uit, maar het borstelen doen we pas weer in een later stadium.

28-02-2023 Er is nog niet veel te schrijven over de pups van Åsa. Ze slapen vooral en Åsa is meestal in de buurt van de pups, maar vindt het ook heerlijk om af en toe bij ons te zijn. De eerste wormenkuur hebben ze gekregen en ook dit ging zonder problemen. Na het toedienen gingen ze meteen weer verder met slapen…..

De oogjes gaan wel geleidelijk open zodat het niet lang meer duurt voordat ze een beetje proberen te lopen. Vooralsnog genieten ze van hun slaap en wij ook:)

08-03-2023 De pups van Åsa zijn nu 3 weken oud en slapen nog erg veel. Dat merk je ook zeker in de groei. Ze voelen lekker vol aan en zijn zeer zacht. Mama is ook zeer zacht, maar dan vooral qua karakter. De ogen en oren zijn allemaal open.

Het gaat heel goed met mama en de pups. Wij zitten nog in dubio of wij zelf een pup gaan aanhouden. Dat is normaal niet zo lastig, maar aangezien wij naar het buitenland willen verhuizen is het toch een tikkeltje anders. Wij hebben nog even om daarover na te denken. ALs wij het doen moeten wij op zoek naar een gastgezin. Wanneer wij het toch niet doen moeten wij een  “normaal” gezin zoeken. Voor Ivy geldt min of meer hetzelfde.

Vanaf volgende week verwachten wij meer activiteit van de pups en ook zullen ze dan voor het eerste hun brokjes gaan eten.

21-03-2023 Afgelopen weekend hebben de aankomende pupkopers van Åsa voor het eerst kennis mogen maken met de pups van Åsa en voor zover mogelijk twee voorkeuren opgegeven. Het verschil met de medium pups van Daisy is heel goed te zien. Instinctief lijken ze nog niet zover te zijn, maar ze zijn ook alweer ruim 5 weken geleden geboren.

Åsa is een lieve mama die haar kroost goed blijft verzorgen, maar ook weer graag onder de mensen en andere honden is. Het schoonmaakwerk laat ze helaas aan ons over, maar je kan niet alles hebben……

Volgende week maandag mogen ze naar de dierenarts en hopelijk daarna van de zon genieten. Laat het voorjaar maar komen!