Nest Bobbie 2022

Bobbie

Moos

Nestgegevens

Geboortedatum: 24-10-2022
Reutjes: 3
Teefjes: 4
Moeder: Bobbie
Vader: Moos

06-11-2022

Bobbie is op maandag 24 oktober bevallen van 7 prachtige pups. Eigenlijk zonder herkenbare voortekenen kwam er heel snel een pup nadat ze een beetje ging hijgen. Dit was om 20:10 uur. Het aanwezige bezoek hebben wij vriendelijk gevraagd om weg te gaan, zodat wij ons helemaal op de bevalling van Bobbie konden richten.

Om 00:10 uur werd het opeens rustig en leek het klaar te zijn, maar op de röntgenfoto hadden wij gezien dat er nog 2 pups in moesten zitten. Deze kwamen resp. om 10:00 en rond 11:00 uur. Zwaar voor mama natuurlijk, maar ook zeker voor ons……

Bobbie is een lieve moeder en kan het zeer goed aan. Met haar grote lijf is het soms oppassen en moet ze goed manoeuvreren, maar daar wordt ze steeds beter in. Inmiddels zijn de pups bijna 2 weken jong en komt er wat leven in. De oogjes gaan langzaam open waarna de oren zullen volgen. De komende weken zullen wij regelmatig een update plaatsen.

30-11-2022 Mede vanwege onderhoud aan de website en andere onvoorziene omstandigheden eindelijk een nieuwe update van Bobbie haar pups. 

De pups doen het goed en mama is een relaxte moeder die zich niet zo druk maakt. Ook het eten is geen issue voor haar en dat is wel wat andes dan haar buurvrouw de laatste weken had. De pups zijn mooi en hebben diverse verschillende vachttekeningen wat ze eigenlijk allemaal bijzonder maakt. Er is ook een groot verschil tussen de kleinste en de grootste pups zodat je hier heel goed de genen van de voorouders kunt herleiden.

Op 5 december worden de pups ingeënt en gechipt. Een paar dagen later gaan wij aan iedereen bekendmaken welke pup ze zullen gaan krijgen. Vanaf dat moment kunnen ze hopelijk ook regelmatig buitenspelen waarna wij leukere foto’s en films kunnen gaan maken.