Nest Daisy 2023

Daisy Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Daisy

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
05-02-2023
Aantal reutjes:
4
Aantal teefjes:
3
Moeder:
Daisy
Vader:
Bodhi

19-02-2023 Daisy is op zondag 5 februari bevallen van 7 prachtige abrikooskleurige pups. Het is haar laatste nest, zodat ze vanaf april met pensioen mag.

Je kunt duidelijk zien dat ze een ervaren moeder is. Ze doet het zeer goed en kan heerlijk relaxt op haar rug genieten van het kroost. Op het moment van schrijven gaan de oogjes langzaam open. Daisy heeft genoeg melk, want binnen 14 dagen zijn de pups al flink aangekomen. Ze zitten stuk voor stuks goed in hun vel.

Het verdelen van de pups gaan wij vanaf nu in gang zetten.

04-02-2018 Morgen zijn de pups alweer twee weken oud en wat groeien ze goed. De oogjes zijn vrijwel allemaal open en de eerste pasjes worden gezet. Hannah doet het nog steeds zeer goed, maar geeft meer aan de pups dan dat ze zelf gebruikt om aan te sterken. Ze is nog steeds mager al zie je dat niet, maar als je aait merk je het meteen. Je merkt nu wel dat er verschil ontstaat tussen een aantal pups qua gewicht. Er zitten naar verwachting miniaturen en mediums bij. Stuk voor stuk zijn ze zeer mooi en lekker stevig.

Hannah gaat af en toe mee wandelen, maar het liefst laat ze haar kroost niet alleen. Afgelopen week was Ushi even op visite, maar dat vond ze niet zo leuk. Van de andere honden die bij ons wonen vindt ze het geen probleem meer als die door de panelen komen kijken, maar tegen Ushi ging ze flink tekeer.

Vanaf volgende week zal ze de extra aandacht moeten delen met Coco die steeds dikker wordt.

28-02-2023 De pups van Daisy zijn inmiddels 3 weken jong en er begint steeds meer leven in te komen. Ze groeien gelukkig niet meer zo snel als de eerste 14 dagen, want anders zouden het merendeels reuzen worden. Nu is het zoals het hoort.

De pups verblijven in de huiskamer en dat vindt vooral Daisy erg prettig. Ze kan ze goed in de gaten houden en lekker ontspannen wanneer ze dat wil. De ogen zijn allemaal open en ook de oren lijken zich te gaan openen aangezien ze op sommige momenten reageren op geluiden. Vandaf volgende week worden het steeds meer honden die alles gaan ontdekken.

08-03-2023 Ruim 4 weken zijn de pups inmiddels en al echte hondjes die rondlopen in de kraamruimte, alles kunnen horen en zien, zich laten horen en al snel gesocialiseerd zijn. Ze zien nu van alles voorbij komen waar ze al snel gewend aan zijn geraakt. De andere honden vinden ze leuk, vreemde mensen spannend, maar op de stofzuiger reageren ze totaal niet. Wel zo prettig wanneer ze in hun nieuwe woning zijn.

Daisy doet het nog steeds prima. Ze kan de hele dag bij haar pups, maar doet dat niet. Ze geeft ze regelmatig drinken en wil nog af en toe de uitwerpselen opruimen maar merendeels laat ze dat aan ons over.

Aankomende zaterdag kan iedereen kennismaken met hun nieuwe aanwinst. Het zal moeilijk kiezen worden, want ze zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd qua kleur en groottes.

21-03-2023 De lente is begonnen al merken wij er nog niet zoveel van. De pups mogen nu naar buiten, maar dan moet het weer wel een beetje meewerken. Een eerste kennismaking met de buitenlucht in regen, wind en kou is niet zo leuk.

De afgelopen dagen waren hectisch. Door ziekte van een dierenarts werd de keuring en inenting van de pups verplaatst naar later op de dag. Daar omheen moesten wij naar een uitvaart die (gelukkig) in delen was opgesplitst waardoor wij tussendoor toch nog naar de dierenarts konden gaan. Twee dierenartsen hielden zich met de pups bezig, de assistente regelde onderhand de chips en vulde de paspoorten in. Binnen 15 minuten konden wij weer weg. Bravo voor dierenkliniek Oudorp!

De pups doen het ontzettend goed en ook Daisy laat zich nog steeds van haar beste kant zien al doen de tandjes en nageltjes wel zeer. Toch knap hoe de mama’s dit toch steeds maar weer toelaten. 

Het eten gaat er ook goed is en wat er uitkomt is heel goed van structuur. Niet dat we jaloers zijn, maar toch…..