Nest D’Arcy 2022

D'Arcy

D’Arcy

Duncan

Nestgegevens

Geboortedatum:
24-09-2022
Aantal reutjes:
2
Aantal teefjes:
5
Moeder:
D’Arcy
Vader:
Duncan

12-10-2022 D’Arcy is  op zaterdag 23 september 2022 bevallen van 7 prachtige pups. Volgens de kleurencodes die wij gebruikten zou de helft van de pups bruin en de andere helft zwart worden, maar dat bleek toch niet te kloppen. D’Arcy heeft een bepaalde gen waardoor zij alleen zwart kan vererven. Op zich niet erg, maar als wij dat eerder goed hadden bekijken had in in theorie niet uitgemaakt welke reu wij ingezet zouden hebben.

Alle 7 pups zijn juweeltjes en mooi zwart glanzend. Meer is er in deze fase niet te vertellen, dat komt later allemaal op deze pagina te staan. Nu gaan wij de pups verdelen.

26-10-2022 Vandaag eindelijk een beetje minder drukte en daardoor de mogelijkheid om de pagina van D’Arcy haar pups een update te geven. D’Arcy is een goede moeder, maar vindt het leuker om onder de mensen te zijn. Het verzorgen van de pups gaat haar goed af waardoor wij bijkans gek worden van het haar in de kraamkamer laten en andersom. Mevrouw denkt vooral aan eten. Zeer vroeg in de ochtend laat ze al horen dat ze honger heeft en snel wil eten. Dit gaat als het aan haar ligt de hele dag door, maar dat gaat natuurlijk niet lukken.

De pups groeien goed en gelukkig niet meer ze snel als de eerste weken. De brokjes gaan er inmiddels goed in. In groottes zijn er diverse opties, maar niet qua kleur. Aankomend weekend kan iedereen zijn/haar potentiële aanwinst bewonderen en voorkeuren opgeven. Dat moet lukken want ze zijn allemaal erg mooi met een prachtige glanzende vacht.

Volgende week vrijdag gaan ze al naar de dierenarts voor de inentingen en het chippen. De tijd vliegt met deze drukte. Voor het maken van mooie foto’s is het wel zo prettig als ze naar buiten kunnen. Met een donkere vloer als ondergrond is het best lastig om foto’s te maken.

06-11-2022 Gisteren zijn de pups 6 weken geworden. Qua postuur zijn het best stoere pups, maar nog niet alles is goed ontwikkeld. Dat zal de komende weken zeker wel gaan gebeuren. Deze periode gaan ze van alles ontdekken. Autorijden, eerste bezoek dierenarts, huishoudelijke geluiden en geluiden buiten. Dan moet wel het weer meewerken. De eerste kennismaking buiten wanneer het regent en ook nog een koud is, is niet zo leuk als wanneer het zonnetje op hun bolletjes schijnt.

D’Arcy vindt het lastig om niet bij haar pups te zijn, maar ook weer om er wel te zijn zonder ons en de andere honden. Het lijkt een soort van verlatingsangst. Wij proberen hier een middenweg in te vinden. In de nacht slaapt ze bij de andere honden. Halverwege de nacht laten wij haar even bij de pups om melk te geven en voor toiletbezoek. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, maar is voor ons wel zwaar met gebroken nachten. 

De verdelingen hebben wij inmiddels gemaakt en gaan wij snel bekendmaken. 

14-11-2022 Dit is alweer de laatste update van D’Arcy en haar pups. Het afgelopen weekend hebben wij geen bezoekers voor de pups over de vloer gehad, maar van familie. Dit is leuk om te zien en eigenlijk maakt het niet veel verschil met de bezoekers die een pup krijgen. Wie kan nu niet enthousiast worden bij het zien van zulke vrolijke pups? 

Het afgelopen weekend was eigenlijk ook de eerste mogelijkheid om naar buiten te gaan. Na een bibberend begin begonnen de pups het steeds leuker te vinden en gingen al snel op ontdekkingsreis. Het enige nadeel is dat de pups altijd naar je toekomen wanneer en foto’s en films gemaakt worden, zodat de spontaniteit niet altijd op beeld gezien kan worden, maar dit er wel degelijk is.

Wij kunnen nu ook heel goed de vooruitgang zien in vergelijking met het bezoek aan de dierenarts. Toen waren ze zeer onder de indruk van de autoreis en de praktijk op zich, maar een week later zijn ze al veel verder in hun ontwikkeling. Dat is mooi om te zien.

D’Arcy is nog altijd een zeer lieve moeder die ook in de nacht naar de pups wil wanneer ze iets hoort. Voor ons is dat zwaar omdat ze in de nacht bij de andere honden verblijft. In de nacht bij de pups blijven wil ze ook niet, zodat wij hebben gekozen om onze nachtrust te onderbreken en D’Arcy naar de pups te laten gaan waarna ze ook meteen kan gaan plassen.

Het is nu een dilemma voor ons om het juiste verloop te gaan bepalen. Gaat D’Arcy meteen weg als de pups worden gehaald of laten wij haar bij ons goed herstellen? Wij hebben het gevoel dat ze de pups erg zal missen wanneer ze bij ons blijft en de pups er niet meer zijn. Het beste voor ons allemaal zal waarschijnlijk de eerste optie zijn waarbij ze direct naar een nieuwe omgeving gaat . Wij hebben nog even om daarover na te denken. Het zal wel haar laatste nest zijn hoe fantastisch ze ook is geweest voor haar pups……….